Η συμφωνία θα αφορά την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών που τελούν υπό ισραηλινή κράτηση, δήλωσε η πηγή.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη απελευθέρωση ομήρων και την πρώτη ανταλλαγή τους με παλαιστίνιους κρατουμένους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς συνέλαβε περίπου 240 ομήρους κατά την επιδρομή της στο Ισραήλ, όπου σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 350 οι νεκροί από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ στην έρημο Νεγκέβ

Ο επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε στο Reuters νωρίτερα σήμερα ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι κοντά σε μια συμφωνία ανακωχής με το Ισραήλ, παρόλο που η φονική επίθεση στη Γάζα συνεχίζεται και εκτοξεύονται ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Το Ισραήλ γενικά έχει αποφύγει να σχολιάσει την κατάσταση στις συνομιλίες στις οποίες μεσολαβεί το Κατάρ. Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 μετέδωσε ότι μη κατονομαζόμενη υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή δήλωσε πως «είναι κοντά» χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.