Σε δημοσίευσή του ο Σάκης Αρναούτογλου διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι ο καιρός "έλιωσε" τους κατοίκους στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά ως "fake news" ότι το σφοδρό κύμα καύσωνα που χτύπησε την πόλη έφτασε χθες (14.11) στους 58,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι ο καιρός ήταν μεν ζεστός στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά είναι ψέματα ότι η θερμοκρασία ήταν 58,5 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Βραζιλίας.

O Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι τα θερμόμετρα έδειχναν «39 βαθμούς Κελσίου (102 βαθμούς Φαρενάιτ)».

Ο μετεωρολόγος επεσήμανε ότι οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο τόνισαν ότι αυτό δεν απέδιδε την πραγματική αίσθηση της ζέστης, σύμφωνα με το σύστημα προειδοποίησης Rio Alerta.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Σάκη Αρναούτογλου η πραγματική θερμοκρασία ήταν 39 βαθμοί και 58,5 βαθμούς ήταν η αισθητή θερμοκρασία.

Αναλυτικά ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook για τον καιρό στη Βραζιλία:

«Προσοχή! FAKE NEWS τα περί θερμοκρασίας 58,5 βαθμών Κελσίου χθες Τρίτη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας!!!

Τα θερμόμετρα έδειχναν 39 βαθμούς Κελσίου (102 βαθμούς Φαρενάιτ), αλλά αυτό δεν απέδιδε την πραγματική αίσθηση της ζέστης, δήλωσαν οι αρχές σύμφωνα με το σύστημα προειδοποίησης Rio Alerta..

Στο Ρίο, η ΑΙΣΘΗΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ σύμφωνα με το σύστημα προειδοποίησης Rio Alerta, ήταν 58,5 βαθμοί Κελσίου (137,3 βαθμοί Φαρενάιτ), η θερμοκρασία δηλαδή που αισθάνεται κάποιος, ανάλογα με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου που επικρατούν!!!

Η χθεσινή λοιπόν ΑΙΣΘΗΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ξεπέρασε αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου των 58 βαθμών C, σύμφωνα με το σύστημα Rio Alerta».