Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ και ειδικότερα κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος στην κρίση στη Γάζα. «Απειλείς με ατομική βόμβα, πυρηνική βόμβα. Δεν έχει σημασία τι έχεις, έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε το Ισραήλ "τρομοκρατικό κράτος," κατηγορώντας το για την εφαρμογή στρατηγικής καταστροφής σε όλη τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων. "Το Ισραήλ, που στοχεύει εσκεμμένα νοσοκομεία και σχολεία, καταστρέφει ολοσχερώς μια πόλη. Το Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία," πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του, δήλωσε ότι θα θεωρείται παντού στον κόσμο ως "καθολικά καταδικασμένο τρομοκρατικό κράτος." Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές."

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε εκ νέου ότι δε θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. «Η Χαμάς είναι ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές (…) Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα» σημείωσε.

«Τα 2/3 από τους 12 χιλιάδες πολίτες της Γάζας που δολοφονήθηκαν είναι παιδιά και γυναίκες. Και ο πόλεμος έχει ηθική. Ο πρώτος κανόνας του νόμου του πολέμου είναι να μην βλάπτεις τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και οι άρρωστοι» σημείωσε.