Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για άλλη μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για το νοσοκομείο «Αλ Σίφα», το μεγαλύτερο στην πόλη της Γάζας, το οποίο μετατρέπεται σταδιακά σε νεκροταφείο, με πτώματα να συσσωρεύονται και να σαπίζουν εντός και εκτός της εγκατάστασης.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε ότι 179 άνθρωποι μπήκαν σε έναν «ομαδικό τάφο» στο συγκρότημα.

«Αναγκαστήκαμε να τους θάψουμε σε έναν ομαδικό τάφο», είπε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, σημειώνοντας ότι επτά μωρά και 29 ασθενείς εντατικής θεραπείας είναι μεταξύ των νεκρών.

*Διαβάστε εδώ: Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων μπαίνει σε τούνελ της Χαμάς και βγαίνει σε... παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας (Bίντεο)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το νοσοκομείο «Αλ Σίφα» περιβάλλεται από τανκς

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι μάχες κοντά στο νοσοκομείο και η εγκατάσταση περιβάλλεται από τανκς, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι διατηρεί κέντρο διοίκησης κάτω από το κτίριο, κάτι που αρνούνται κατηγορηματικά τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και η Χαμάς.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την επιβίωση των πρόωρων και των νεογέννητων μωρών, καθώς οι διακοπές ρεύματος καθιστούν αδύνατη τη χρήση εξοπλισμού, όπως θερμοκοιτίδες για το προσωπικό του νοσοκομείου. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι βρίσκονται στη διαδικασία συντονισμού της μεταφοράς θερμοκοιτίδων στη Γάζα, δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα καταλήξουν στο «Αλ Σίφα».

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε επίσης ότι 45 νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση στην εγκατάσταση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σωστά λόγω έλλειψης ρεύματος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «το νοσοκομείο πρέπει να προστατεύεται», προσθέτοντας ότι έχει έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς αξιωματούχους γι’ αυτό το θέμα.