Τα μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα που άνοιξαν πυρ εναντίον τους, από την είσοδο του νοσοκομείου Αλ Κούντς που βρίσκεται στη Γάζα, σκότωσαν τα μέλη των Ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF)

Την είδηση μετέδωσαν οι Times of Israel μέσα από το live blog τους η ομάδα που αποτελούνταν από 21 άτομα βρισκόταν μεταξύ ομάδας πολιτών όταν άρχισε να πυροβολεί με RPG και φορητά όπλα εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων. Τα μέλη των IDF απάντησαν με πραγματικά πυρά και οβίδες.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Τέλειωσες, είναι οι τελευταίες σου μέρες - Πήρες την κατάρα των πονεμένων

Όπως αναφέρουν οι IDF ''στην απόπειρα ενέδρας συμμετείχαν και άλλα μέλη της ομάδας που βγήκαν από τα γύρω κτίρια και στη συνέχεια κρύφτηκαν γύρω από το νοσοκομείο''. Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συνεχιζόμενης κατάχρησης από τη Χαμάς των δομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, για την πραγματοποίηση επιθέσεων προσθέτουν οι IDF σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με τους Times of Israel.

 

 Μάλιστα ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι ένοπλοι να τρέχουν κρατώντας στα χέρια τους τα RPG.