Μοναδικές εικόνες δημιούργησε πριν μια εβδομάδα μια γεωμαγνητική καταιγίδα σχηματίζοντας εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς στον ουρανό, με την Ευρώπη να να βάφεται με χρώματα, σε ένα σπάνιο  φαινόμενο που θύμιζε Βόρειο Σέλας.

Στις Αλπεις, την βόρεια Ιταλία, τα Βαλκάνια ακόμη και στις Σέρρες ο ουρανός πήρε μοναδικά χρώματα, θυμίζοντας για λίγο Νορβηγία.

Βόρειο Σέλας: Στις Σκανδιναβικές χώρες είναι μια καθημερινότητα…

Το Βόρειο Σέλας στις Σκανδιναβικές χώρες και σε άλλες χώρες του πλανήτη που βρίσκονται πολύ βόρεια είναι μια καθημερινότητα από τον Σεπτέμβριο και μετά και μέχρι την Ανοιξη, με τον ουρανό να βάφεται με μοναδικά χρώματα και να χαρίζει ένα πραγματικό υπερθέαμα. Το πόσο ορατό και έντονο είναι το φαινόμενο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η Ισλανδία και ειδική η Νορβηγία είναι τοπ προορισμοί για το Βόρειο Σέλας καθώς ο ουρανός βάφεται σχεδόν καθημερινά σε αδιανόητα χρώματα θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Την προηγούμενη Κυριακή όπου ήταν σε εξέλιξη αυτή η γεωμαγνητική καταιγίδα στον ουρανό της Νορβηγίας το Βόρειο Σέλας έδινε μια γκράντε παράσταση όπου πράσινα, κόκκινα, και μωβ χρώματα χόρευαν μαζί στον ουρανό προσφέροντας ένα υπερθέαμα στους τυχερούς κατοίκους και επισκέπτες.
Βόρειο Σέλας: Εκπληκτικές εικόνες στη Νορβηγία

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι παρακάτω φωτογραφίες της Janne @little_norway8έξω από το Μπέργκεν.

View this post on Instagram

A post shared by Will Copeland (@willcopes93)