Τη στενή σχέση ανάμεσα στον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο της Δανίας και τη Μεξικανή socialite Ζενοβέβα Καζανόβα αποκαλύπτουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταδίδοντας μια ανεπιβιβεβαίωτη πληροφορία που πλήττει τη φήμη της βασιλικής οικογένειας της χώρας. 

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να προδώσουν μια ιδιαίτερα στενή σχέση ανάμεσα στον πρίγκιπα Φρειδερίκο της Δανίας και τη Μεξικανή ηθοποιό και σταρ των ριάλιτι Ζενοβέβα Καζανόβα.

Την πληροφορία έδωσε μεταξύ άλλων το ισπανικό περιοδικό Lecturas στην έντυπη έκδοσή του. Η δημοσίευση ισχυρίζεται ότι έχει αποκλειστικές εικόνες του διαδόχου του θρόνου της Δανίας Φρέντερικ σε στενή παρέα με την Καζανόβα στη Μαδρίτη. «Oι 12 ώρες του ζεύγους στην ισπανική πρωτεύουσα» έγραψαν οι ταμπλόιντ και οι φήμες πήραν φωτιά.

View this post on Instagram

A post shared by Lecturas (@revistalecturas)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο τους απόλαυσαν ένα δείπνο και πέρασαν τη νύχτα μαζί, ενώ η πριγκίπισσα διάδοχος της Δανίας, Μαίρη, σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Το ισπανικό περιοδικό παρουσίασε τις επίμαχες φωτογραφίες σε ανάρτηση στο Instagram. 

Η εν λόγω αποκάλυψη ενδέχεται να συγκεντρώσει σημαντική προσοχή του κοινού και των Μέσων Ενημέρωσης, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη φύση του ταξιδιού του πρίγκιπα διαδόχου και τη σχέση του με την Καζανόβα. Η βασιλική οικογένεια της Δανίας δεν έχει εκδώσει καμία δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς μέχρι στιγμής.

Οι συνέπειες αυτών των ισχυρισμών θα μπορούσαν να είναι εκτεταμένες, όχι μόνο για τα άτομα που εμπλέκονται άμεσα, αλλά και για την εικόνα της δανικής μοναρχίας.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις, η Daily Mail έκανε αναδρομή στη ζωή της πριγκίπισσας Μαίρης και τη γνωριμία της με τον διάδοχο του θρόνου που μοιάζει με παραμύθι. Η μελλοντική βασίλισσα συνάντησε τον πρίγκιπα Φρειδερίκο σε μια παμπ πριν από 23 χρόνια και δεν είχε ιδέα ότι ήταν γαλαζοαίματος. 

Το πολυετές ειδύλλιό τους ονομάστηκε «πραγματικό παραμύθι» - ωστόσο η σχέση τους έγινε πρωτοσέλιδο χθες για λιγότερο λαμπερούς λόγους. «Ο 55χρονος Φρειδερίκος διάδοχος του θρόνου της Δανίας φωτογραφήθηκε με τη 47χρονη σταρ του ριάλιτι Ζενοβέβα Καζανόβα την περασμένη εβδομάδα, όπου παρακολούθησαν μια έκθεση με τα έργα του Πάμπλο Πικάσο, χωρίς τη σύζυγό του εδώ και 19 χρόνια»

Η δημοσίευση οδήγησε τη διαζευγμένη Μεξικανό socialite να εκδώσει μια δήλωση, με την οποία αρνείται «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε υπόνοια ότι το ζευγάρι εμπλέκεται ρομαντικά, χαρακτηρίζοντάς τις φήμες «κακόβουλες» και αναληθείς, σύμφωνα με το Hola!. «Οποιαδήποτε δήλωση αυτού του τύπου όχι μόνο στερείται παντελώς της αλήθειας αλλά και παραποιεί τα γεγονότα με κακόβουλο τρόπο. Oι δικηγόροι μου θα φροντίσουν για τα σχετικά μέτρα για την προστασία του δικαιώματός μου στην τιμή, την αλήθεια και την ιδιωτική ζωή».

Το ιδιωτικό ταξίδι του πρίγκιπα διαδόχου στην Ισπανία έγινε σύμφωνα με πληροφορίες για να απολαύσει εκθέσεις τέχνης, να παρακολουθήσει παραστάσεις φλαμένκο και να επισκεφτεί νέα εστιατόρια. Πιστεύεται ότι είχε προγραμματίσει να παρευρεθεί στην έκθεση του Πικάσο με έναν κοινό φίλο που μοιράζεται με τη Ζενοβέβα- ωστόσο την τελευταία στιγμή, ο φίλος δεν κατάφερε να πάει και ζήτησε από εκείνη να παρευρεθεί στη θέση του.

Ποια είναι η φερόμενη "πέτρα του σκανδάλου"

Αφού επισκέφτηκαν την έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza, το ζευγάρι περπάτησε στο πάρκο El Retiro, πριν κατευθυνθεί στο El Corral de la Morería για δείπνο, σύμφωνα με το Hola. Η Καζανόβα είναι μια γυναίκα μεξικανικής καταγωγής που ζει στην Ισπανία και ασχολείται με την υποκριτική όλα αυτά τα χρόνια - παίρνοντας ένα ρόλο στο Goya's Ghosts το 2006.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά ριάλιτι στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής εκδοχής του Masked Singer, της πιο πρόσφατης σειράς του Ισπανικού Celebrity Masterchef και μιας all-star έκδοσης του The Chase. Μεταξύ 2005 και 2007 ήταν παντρεμένη με τον Ισπανό συγγραφέα Cayetano Martínez de Irujo και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι ένας από τους πέντε γιους της αείμνηστης Δούκισσας της Άλμπα, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται σε 2,2 δισεκατομμύρια λίρες και ήταν ένας από τους πλουσιότερους αριστοκράτες της Ευρώπης με καταγωγή από τον βασιλιά Ιάκωβο Β' της Αγγλίας. Χώρισαν το 2008, αλλά έχουν διατηρήσει μια φιλική σχέση και η ίδια είπε ότι εξακολουθούν να μιλούν καθημερινά.

Μετά το διαζύγιό της, συνδέθηκε ρομαντικά με τον Μεξικανό τραγουδιστή Luis Miguel, αν και το ζευγάρι δεν επιβεβαίωσε ποτέ αν ήταν σε σχέση. Στη συνέχεια έβγαινε με τον Gonzalo Vargas Llosa, Ανώτερο Σύμβουλο Πολιτικής στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, προτού συνδεθεί με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ισπανίας, José María Michavila μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Το πιο πρόσφατο ειδύλλιό της ήταν το 2022 με τον José Manuel Gayán Pacheco, έναν αγροτικό επιχειρηματία. Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά τόσο στη Δανία όσο και στην Αυστραλία έχουν δημοσιεύσει εικασίες σχετικά με την κατάσταση του γάμου του βασιλικού ζευγαριού της Δανίας όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να επιβεβαιώνονται.

Η είδηση κυκλοφόρησε εν μέσω ενός γεμάτου προγράμματος εκδηλώσεων για το βασιλικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και της συζύγου, βασίλισσας Λετίθια, και αναμφίβολα θα θεωρηθεί ως ανεπιθύμητη απόσπαση της προσοχής από την ίδια την πριγκίπισσα Μαίρη.

Η γνωριμία και ο θυελλώδης έρωτας του πριγκιπικού ζεύγους

Η Mαίρη Ντόναλντσον, ήταν 28 ετών στέλεχος διαφημιστικής όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Φρειδερίκο σε μια κατάμεστη παμπ της πόλης, το Slip Inn, στο Σίδνεϊ πριν από 23 χρόνια. Δεν είχε ιδέα ότι ο όμορφος Ευρωπαίος τουρίστας με τον οποίο συνομιλούσε για ώρες ήταν στην πραγματικότητα ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας.

Παντρεμένη πλέον εδώ και 19 χρόνια και περήφανη μητέρα με τέσσερα παιδιά, η Mαίρη είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο που γεννήθηκε στην Αυστραλία και έχει κερδίσει το ρόλο της, χάρη στην αφοσίωσή της στο βασιλικό καθήκον και την ευχέρεια στη γλώσσα.

Μετά τη συνάντησή τους στο παμπ, ο τότε 32χρονος Φρειδερικός- που ήταν στην Αυστραλία για να υποστηρίξει την ομάδα ιστιοπλοΐας της Δανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 - ζήτησε από τη Μαίρη τον αριθμό τηλεφώνου της και ένα ειδύλλιο άνθισε. «Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε δώσαμε τα χέρια. Δεν ήξερα ότι ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας. Μισή ώρα αργότερα κάποιος ήρθε κοντά μου και μου είπε: «Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;» αποκάλυψε η Μαίρη σε συνέντευξή της για τη συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας.

Στις αρχές του 2003, η μητέρα του Φρειδερίκου, βασίλισσα Mαργαρίτα αναγνώρισε δημόσια τη σχέση και το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του, αργότερα το ίδιο έτος, στις 8 Οκτωβρίου. Ο Φρειδερίκος και η Μαίρη παντρεύτηκαν στις 14 Μαΐου του 2004 στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης, με την πριγκίπισσα να επιλέγει ένα όμορφο φόρεμα από τον Δανό σχεδιαστή Uffer Frank και ένα πέπλο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Σουηδίας το 1905.