Κινεζική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει ο ανώτατος στρατηγός Ζανγκ Γιουσία, αντιπρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής της Κίνας, υποδέχτηκε στη Μόσχα, σήμερα (Τετάρτη 8/11/2023), ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κίνα γίνεται όλο και πιο σημαντική αλλά οι δύο χώρες δεν χρειάζεται να δομήσουν μια στρατιωτική συμμαχία ψυχροπολεμικού τύπου, ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και απευθυνόμενος στον Γιουσία, τόνισε ότι τα σύγχρονα όπλα θα συμβάλουν στην εγγύηση της ασφάλειας και των δύο χωρών.

Πούτιν: Το ΝΑΤΟ προκαλεί εντάσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε εξάλλου το ΝΑΤΟ ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι η Ρωσία και η Κίνα, η συμμαχία των οποίων προκαλεί ανησυχία στη Δύση, «δεν δημιουργούν στρατιωτικό μπλοκ».

«Αντιθέτως με κάποιες επιθετικές δυτικές χώρες, δεν δημιουργούμε στρατιωτικό μπλοκ», δήλωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία (με την Κίνα) «δεν απευθύνεται εναντίον καμίας τρίτης χώρας».