Χιλιάδες άμαχοι, άλλοι με λευκές σημαίες και άλλοι με τα χέρια σηκωμένα στον αέρα, περνούν μπροστά από ισραηλινά άρματα μάχης. Εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη της Γάζας που πλέον πολιορκείται ασφυκτικά από βορρά και νότο.

Ο στόχος του ισραηλινού στρατού βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Στην έρημο Νεγκέφ στα νότια της λωρίδας της Γάζας ακούγονται πυροβολισμοί, αλλά και βομβαρδισμοί τόσο από ξηρά όσο και από αέρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν το νοσοκομείο Αλ Σίφα, εκεί όπου πιστεύουν πως είναι το στρατηγικό σημείο της Χαμάς. Το σφυροκόπημα από αέρα και ξηρά είναι ασταμάτητο. Σωστικά συνεργεία και οικογένειες ξεθάβουν από τα χαλάσματα ανθρώπους ζωντανούς.

Μικρά θαύματα μέσα στον απέραντο πόνο. Δύο μικρά παιδιά βγήκαν από το σκοτάδι του θανάτου στο φως βαριά τραυματισμένα αλλά ακόμη ζωντανά. Όσοι επιζούν μιλούν για σφαγή. «Αυτή είναι η ανδρεία του Ισραήλ. Δείχνουν την πυγμή και τη δύναμή τους ενάντια σε αμάχους. Υπάρχουν μωρά εκεί μέσα, υπάρχουν παιδιά εκεί μέσα», αναφέρουν.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών»

«Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών» επανέλαβε ο ΓΓ του ΟΗΕ Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μίλησε και πάλι με σκληρά λόγια για την κατάσταση στη Γάζα. Εκατοντάδες είναι όμως αυτοί που χάνουν την ζωή τους καθημερινά. Χωρίς ρεύμα, καύσιμα και μηχανήματα οι περισυλλογή των νεκρών γίνεται με τρόπο μακάβριο. Ένας άνδρας δεμένος σε πρόχειρο φορείο με σχοινιά μεταφέρεται από το σημείο στο οποίο σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του, στον δρόμο προκειμένου οι συγγενείς του να μπορέσουν να το κηδέψουν.

Ο ισραηλινός στρατός σαρώνει τα σημεία που περνά και προχωρά στην ανατίναξη τούνελ της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα στρατεύματα της χώρας σήμερα επιχειρούν στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας. Την ίδια στιγμή και η Χαμάς με δικά της βίντεο δείχνει σειρά επιθέσεων κατά του Ισραηλινού στρατού με όλμους και αντιαρματικά.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ, για αδιευκρίνιστό χρονικό διάστημα θα έχει την ολική ευθύνη ασφαλείας στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνέντευξή του σε αμερικανικό μέσο έδωσε το στίγμα των προθέσεών του και για την επόμενη ημέρα στην περιοχή. «Πιστεύω πως το Ισραήλ, για αδιευκρίνιστό χρονικό διάστημα θα έχει την ολική ευθύνη ασφαλείας (στη Γάζα), γιατί είδαμε τι συμβαίνει όταν δεν την έχουμε. Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια έχουμε έκρηξη της τρομοκρατίας της Χαμάς σε μέγεθος που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.