Προειδοποίηση προς την Ευρώπη ότι θα είναι επόμενη, «εάν η Μέση Ανατολή πέσει στον άξονα του τρόμου» απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ειδικότερα ο Νετανιάχου μιλώντας σε ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ τόνισε πως: «Εάν η Μέση Ανατολή "πέσει" στον άξονα του τρόμου, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη». Παράλληλα ο Νετανιάχου συμπλήρωσε: «Και κανείς δεν θα είναι ασφαλής».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μια τοπική μάχη. Η νίκη μας είναι η δική σας νίκη» υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου είπε ότι ο αγώνας του Ισραήλ κατά της Χαμάς σαν μια «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας». 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: "Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός αν δεν επιστραφούν οι όμηροι"

 «Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου» δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη».

Τέλος, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».