Νέα ένταση επικράτησε σήμερα στο χωριό της Πύλας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας sigmalive.com, η ένταση προκλήθηκε από ιδιοκτήτες γης στην περιοχή που πραγματοποιούνται έργα για τη δημιουργία του δρόμου Άρσους-Πύλας (και στις δύο πλευρές).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Πύλας, Σίμο Μυτίδη, οι ιδιοκτήτες γης αντέδρασαν, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, ο δρόμος περνά μέσα από τα χωράφια τους.

Ωστόσο, πηγές των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι η ένταση προκλήθηκε λόγω της παρουσίας Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή, οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία για την Πύλα. Τα πνεύματα κατευνάστηκαν με την παρέμβαση της UNFICYP.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Yeni Duzen, προέκυψε λεκτική ένταση μεταξύ προσωπικού του ΟΗΕ και Τουρκοκύπριων «αξιωματούχων» κι έτσι χρειάστηκε η παρέμβαση των ειρηνευτών της UNFICYP.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή στην Κύπρο εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια τον Αύγουστο με Τουρκοκύπριους, οι οποίοι επιτέθηκαν στο προσωπικό του ΟΗΕ προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, σήμερα έγινε συνάντηση μεταξύ «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους και των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Φωτογραφία: sigmalive.com