Ένα μήνα μετά το μακελειό στο φεστιβάλ ρέιβ μουσικής, Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 27χρονης που ήταν στο ρέιβ πάρτι στο Ισραήλ, τη μοιραία μέρα που η Χαμάς με επίθεσή της έσπειρε το θάνατο.

Η 27χρονη Νόαμ με τον σύντροφο της Νταβίντ ήταν στο ρέιβ πάρτι του θανάτου και δεν συνειδητοποίησαν το κακό που ερχόταν, ακόμα και όταν άκουσαν τις πρώτες εκρήξεις. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η νεαρή γυναίκα περιγράφει τη σφαγή που ακολούθησε.

Μαρτυρία 27χρονης για μακελειό της Χαμάς: "Είδα ανθρώπους να πέφτουν. Δεν μπορούσαν να τρέξουν μαζί μας"

«Κοιτάξαμε τον ουρανό και είπαμε ”τι ωραίο, έβαλαν βεγγαλικά”. Καθώς το μαγνητοσκοπούσα, συνειδητοποιήσαμε πως ήταν πύραυλοι. Αρχίσαμε να ουρλιάζουμε πως ήταν πύραυλοι. Έψαχνα το αγόρι μου. Τρέξαμε στο πάρκινγκ. Άρχισε μπαράζ πυροβολισμών. Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Δεν έτρεξαν απλά. Είδα ανθρώπους να πέφτουν. Δεν μπορούσαν να τρέξουν μαζί μας».

Το ζευγάρι στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο σε ένα κοντέινερ. «Σε αυτό το κοντέινερ υπήρχαν άλλοι 16 άνθρωποι. Μείναμε κρυμμένοι εκεί. Ακούσαμε αραβικά απ’ έξω. Και μετά πυροβολισμούς και χειροβομβίδες. Άκουσα ένα κορίτσι να φωνάζει ”σας παρακαλώ μην με παίρνετε, σας παρακαλώ αφήστε με”. Συνειδητοποίησα πως ήταν θέμα λεπτών να με απαγάγουν ή να με σκοτώσουν».

"Δεν άφησαν κανένα ζωντανό"

Όπως λέει η νεαρή κοπέλα, ο σύντροφος της έστελνε απεγνωσμένα μηνύματα με το κινητό του εκλιπαρώντας για βοήθεια. Η βοήθεια όμως δεν ερχόταν και οι ένοπλοι της Χαμάς σε ένα δολοφονικό κρεσέντο, εκτελούσαν τον ένα μετά τον άλλον.

«Στην αρχή δεν μας είδαν. Άνοιξαν πυρ στο διπλανό κοντέινερ. Δεν άφησαν κανέναν ζωντανό. Ευτυχώς ήμασταν σε άλλο κοντέινερ. Μετά από λίγο, είδαν ένα από τα κορίτσια στο κοντέινερ μας. Εκείνη τη στιγμή το αγόρι μου φώναξε ”πήγαινε όσο πιο μέσα μπορείς και κρύψου”. Όταν πυροβολούσαν άκουγα ”ο Θεός είναι μεγάλος” και τότε πυροβόλησαν το αγόρι μου. Άκουσα την τελευταία του πνοή. Κι εμένα με πυροβόλησαν. Καθώς η ώρα περνούσε, ακούγαμε εβραϊκά. Ήρθαν πολίτες για να μας σώσουν. Μας έβγαλαν από το κοντέινερ. Αλλά το αγόρι μου δεν έζησε. Μόνο τέσσερις από τους δεκαέξι ζήσαμε».

Σε βίντεο φαίνεται η φρίκη που αντίκρυσαν οι πρώτοι ισραηλινοί στρατιώτες που έφτασαν στον τόπο της σφαγής.

Πάνω από 260 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο φεστιβάλ εκείνη την ημέρα. Άλλοι πιάστηκαν όμηροι στα χέρια της Χαμάς. Η τύχη τους είναι άγνωστη μέχρι και σήμερα.