Ο Γιόαβ Γκάλαντ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα "βρει" και θα "εξοντώσει"τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ.

"Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε", δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ-Αβίβ και συνέχισε λέγοντας: "Αυτό το Σάββατο δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση της πόλης της Γάζας και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από τον νότο και τον βορρά", τόνισε.

"Και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές", ανακοίνωσε.

Σκυλιά στα υπόγεια τούνελ κυνηγούν ενόπλους της Χαμάς

Στο μεταξύ, σκυλιά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κυνηγούν στα τούνελ της Χαμάς τους τρομοκράτες της, όπως φαίνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο διπλωμάτης και εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού στον αραβικό κόσμο Ofir Gendelman. «Πρέπει να το δείτε: Τα σκυλιά επίθεσης των IDF κυνηγούν τους τρομοκράτες της Χαμάς-ISIS μέσα στις σήραγγές τους στη Λωρίδα της Γάζας και τους καταρρίπτουν. Ακούστε τους τρομοκράτες να ουρλιάζουν» έγραψε στην ανάρτηση που έκανε, ενώ το βίντεο το μετέδωσε και ο ΣΚΑΊ. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του ισραηλινού στρατού που επιτίθενται σε τρομοκράτες της Χαμάς στις υπόγειες στοές στη Γάζα, δαγκώνοντάς τους και ακινητοποιώντας τους.





1.400 ισραηλινοί νεκροί από τις 27 Οκτωβρίου

Ο IDF άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό.

Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο για να "εξολοθρεύσει" τη Χαμάς, σφυροκοπώντας ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Από τα πλήγματα αυτά έχουν σκοτωθεί σχεδόν 9.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε στις 27 Οκτωβρίου τη Χαμάς ότι "διεξάγει πόλεμο από νοσοκομεία" της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που το ισλαμιστικό κίνημα διέψευσε κατηγορηματικά.