Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοαβ Γκάλαντ, κατά την επίσκεψή του στην 146η Μεραρχία του ισραηλινού στρατού, που επιχειρεί στον Βορρά, δήλωσε πως ο  ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα θα σφραγίσει τη μοίρα του Λιβάνου εάν αποφασίσει να εξαπολύσει μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, ο Γκάλαντ έστειλε μήνυμα στον ηγέτη της Χεζμπολάχ, διαβεβαιώνοντας ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «κρατά τη δύναμή της για τον λιβανικό τομέα, για τη Χεζμπολάχ».

«Ο Σινουάρ έκανε ένα λάθος και σφράγισε τη μοίρα της Χαμάς, καθώς και τη μοίρα της Λωρίδας της Γάζας. Εάν ο Νασράλα κάνει λάθος, θα σφραγίσει τη μοίρα του Λιβάνου», προειδοποίησε ο Γκάλαντ από τον Βορρά.

Κατά την επίσκεψή του, ο Γκάλαντ ενημερώθηκε για τις ισραηλινές αμυντικές επιχειρήσεις σε όλο το βόρειο μέρος καθώς και σε ισραηλινές συνοριακές πόλεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα πλήγματα σε παρατηρητήριο της Χεζμπολάχ ήταν απάντηση στην πρόσφατη προσπάθειά της να πυροβολήσει από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Γκάλαντ: "Επιτιθέμεθα με πλήρη δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας"


Η 146η Μεραρχία είναι γεμάτη από «αποφασιστικούς διοικητές που γνωρίζουν το έργο που έχουν αναλάβει και είναι πρόθυμοι να επιτύχουν τη νίκη στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Αμυνόμαστε στον Βορρά, αλλά επιτιθέμεθα με πλήρη δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (3/11), ο Νασράλα μίλησε για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι η αποτροπή ενός περιφερειακού πολέμου εξαρτάται από τη διακοπή των επιθέσεων στη Γάζα και ότι υπάρχει πιθανότητα ο πόλεμος να μετατραπεί σε «ευρύ πόλεμο».

Από την πλευρά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου- ως αντίποινα- προειδοποίησε ότη «η Χεζμπολάχ θα πλήρωνε ένα αφάνταστο τίμημα αν επιτεθεί στο Ισραήλ».