Τέλος στο επίδομα και… έξωση από τις βίλες περιμένει τις 20 αγαπημένες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι γυναίκα εδώ και 11 χρόνια λάμβαναν με απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το επίδομα των 2.500 ευρώ το μήνα. Ωστόσο οι οικογένεια του Μπερλουσκίνι αποφάσισε να κόψει… τα επιδόματα όπως και το να μένουν 20 από τις «Ολτζετίνε» στις βίλες του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την απόφαση πήρε η οικογένεια του Καβαλιέρε περίπου πέντε μήνες μετά τον θάνατό του, με αποτέλεσμα η Μπάρμπαρα Γκουέρα, η Αλεσάντρα Σορτσινέλι και οι υπόλοιπες νεαρές που συμμετείχαν στα περίφημα «κομψά δείπνα» του Μπερλουσκόνι να αναγκαστούν να πουν «αντίο» στα δώρα που λάμβαναν εδώ και 11 χρόνια.

Ήταν το 2013 όταν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης Ρούμπιγκειτ ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι «αποζημίωνε» τις 20 γυναίκες, διότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι στην πολυτελή κατοικία του στο Άρκορε δεν κατάφερναν να βρουν δουλειά και να συντηρηθούν. 

Διαβάστε επίσης: Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η ανάρτηση για "αιώνια αγάπη" από τη χήρα του "καβαλιέρε"

Υπενθυμίζεται ότι πρωταγωνίστρια του σκανδάλου ήταν 17χρονη τότε Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως «Ρούμπι καρδιοκλέφτρα», με την οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή έναντι χρηματικής αμοιβής.

 Γιατί έδινε το επίδομα ο Μπερλουσκόνι;

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, όμως, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αγόρασε την σιωπή πολλών ακόμα κατηγορουμένων με δώρα και υψηλά χρηματικά ποσά, αγγίζοντας το ποσό των 10.846.123 ευρώ.

Μετά το θάνατό του, λοιπόν, τα παιδιά του βάζουν φρένο στις μηνιαίες επιταγές και καλούν τις 20 γυναίκες να παραδώσουν τα κλειδιά των κατοικιών όπου ζουν δωρεάν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Τζουζέπε Γκουαστέλα της Corriere della Sera.

Μερικές από τις «Ολτζετίνε», που παίρνουν το προσωνύμιό τους από την οδό Ολτζετίνα 65 όπου μερικές εξ αυτών ζούσαν, είναι η Μπάρμπαρα Γκουέρα, Αλεσάντρα Σορτσινέλι, Ρομπέρτα Μπονάζια, Καρίμα Ελ Μαχρούγκ.

Μπάρμπαρα Γκουέρα

Η 45χρονη πλέον Μπάρμπαρα Γκουέρα φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στη βίλα του Καβαλιέρε.

 «Η αξιοπρέπειά μου και η τηλεοπτική καριέρα μου καταστράφηκαν» είχε δηλώσει στην Corriere della Sera την επομένη της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση. «Ο Σίλβιο δεν είπε ποτέ δημόσια ότι γνώριζε την οικογένειά μου ή ότι είμαι μία καθωσπρέπει κοπέλα, όπως μου έλεγε όταν συναντιόμασταν. Υποσχόταν πάντα ότι θα το κάνει, ότι ήθελε να προστατεύσει την αξιοπρέπειά μου. Ήταν μόνο υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν», είχε προσθέσει.

Η Γκουέρα είχε καταγραφεί σε τηλεφωνικές συνομιλίες να απαιτεί από τον Μπερλουσκόνι χρήματα γιατί «είχε μείνει χωρίς σπίτι». Η ίδια, ωστόσο επέμενε ότι προέρχεται από «καλή οικογένεια, με αρχές, με έναν πατέρα που είχε πληγεί από το σκάνδαλο».

Η Γκουέρα πλέον μέχρι τα τέλη του 2023 θα πρέπει να ετοιμάσει τα πράγματά της και να αποχωρήσει από τη βίλα στο Μπερναρέτζο της Μόντζα, την οποία της παρείχε δωρεάν ο Μπερλουσκόνι. 

Διαβάστε επίσης: Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Έξαλλοι οι κληρονόμοι του με τους 25.000 πίνακες που είχε αποκτήσει - Δεν έχουν καμία αξία

Αλεσάντρα Σορτσινέλι

Επιστολή έξωσης, όμως, έλαβε και η 38χρονη Αλεσάντρα Σορτσινέλι, η οποία διαμένει σε βίλα στην ίδια περιοχή με την Γκουέρα.

Η 38χρονη πριν μερικούς μήνες μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα είχε δηλώσει ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις καθώς ένιωθε ότι είχε στιγματιστεί από την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ. Η πρώην τηλεπερσόνα, αναφερόμενη στον Μπερλουσκόνι, είχε πει: «Μου φέρθηκε πάντα σαν να ήμουν βασίλισσα, αλλά τα δώρα, εκ των οποίων και τα διαμάντια, μου τα είχε κάνει δώρο πριν ξεσπάσει η υπόθεση Ρούμπι. Μου έλεγε ότι για την περίοδο που δεν δουλεύω θα με φροντίσει εκείνος, ώστε να μπορέσω να πληρώσω τις σπουδές μου. Εκείνος μου τα προσέφερε. Για εκείνον ήταν σαν να προσκαλεί μία κοπέλα και να της πληρώνει το δείπνο. Αυτή ήταν η αναλογία».

Ιδιαίτερα ακριβά ωστόσο αποδείχθηκαν τα δείπνα με την Σορτσινέλι, καθώς υπολογίζεται ότι έλαβε 237.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και άλλα δώρα, πέρα από τη δωρεάν παροχή της βίλας.

Ανάμεσα στις νεαρές εμπλεκόμενες είναι και η Ρομπέρτα Μπονάζια. Πρώην νοσηλεύτρια που όνειρό της ήταν να κάνει καριέρα στον κόσμο του θεάματος, η Μπονάζια μετά την αθώωσή της άλλαξε επίθετο σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από το στίγμα.

Καρίμα Ελ Μαχρούγκ

Η Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως Ρούμπι καρδιοκλέφτρα ήταν η κεντρική πρωταγωνίστριά του σκανδάλου. Ήταν το 2010 όταν η ανήλικη τότε Μαροκινή είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για μικροκλοπή. Ο Μπερλουσκόνι είχε μεσολαβήσει ώστε να αφεθεί ελεύθερη ισχυριζόμενος ότι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

 «Δεν είχα ποτέ ερωτική επαφή κανενός τύπου με την Ρούμπι. Ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν 24 ετών όπως μου είχε πει η ίδια», είχε υποστηρίξει εξηγώντας ότι ενεπλάκη ώστε να αποφευχθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Αίγυπτο. «Προσπάθησα να αποφύγω διπλωματικό επεισόδιο, καθώς είχα την πληροφορία ότι η Ρούμπι ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ και έτσι θέλησα να βοηθήσω. Ήμουν πεπεισμένος ότι είχε συγγένεια με τον Μουμπάρακ», είχε τονίσει.

Η 30χρονη πλέον γυναίκα ζει στην Γένοβα με τον σύντροφό της και την κόρη τους. Μετά τη λήξη της υπόθεσης η Καρίμα έγραψε την αυτοβιογραφία της σε μία προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω της την «ρετσινιά» της «Ρούμπι καρδιοκλέφτρας».