Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ ξεκαθάρισε στον αμερικανό ομόλογο του ότι ‘’Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χωρίς την επιστροφή των απαχθέντων’’.

Σημειώνεται, ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή 3/11/2023), με τον Ισραηλινό ομόλογο του Γιοάβ Γκαλάντ και με τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαίνονται οι μάχες στα τούνελ – Νέα βίντεο του IDF με την ‘’εξουδετέρωση’’ μαχητών της Χαμάς (Βίντεο)

Από την πλευρά του ο κ. Μπλίνκεν, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των Παλαιστινίων πολιτών και τόνισε ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την εκστρατεία κατά της Χαμάς είναι σημαντικός και προειδοποίησε για μια ανθρωπιστική καταστροφή. ‘’Δεν θα υπάρξουν εταίροι για την ειρήνη εάν οδηγηθούμε σε ανθρωπιστική καταστροφή’’, η οποία θα οδηγήσει σε αποξένωση. Ο Μπλίνκεν επισήμανε την ανάγη να γίνουν απτά βήματα ‘’για την αύξηση της συνεχούς μεταφοράς τροφίμων, νερού και φαρμάκων’’ και πρόσθεσε ότι συζητώνται μηχανισμοί που θα επιτρέψουν τη μεταφορά καυσίμων στα νοσοκομεία της Γάζας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, θα απαντήσουν ‘’σε κάθε επιθετική ενέργεια των παραρτημάτων του Ιράν’’.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή των απαχθέντων. ‘’Πιστεύουμε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία θα διευκολύνει τις προσπάθειες για τους ομήρους. Και αυτός είναι ένας από τους στόχους στους οποίους εστιάζουμε τώρα’’.