O εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι, σε  ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, αναφέρει: "Οι μαχητές του IDF συνεχίζουν να δίνουν σκληρές μάχες κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εντόπισαν πολλά όπλα και καταστρέφοντας τρομοκρατικές υποδομές μαζί με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης της Χαμάς".

«Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που διεξήχθησαν από τις δυνάμεις μας, εξοντώθηκαν περίπου 130 τρομοκράτες», υπογραμμίζει ο ίδιος.

IDF: Μπήκαμε στην πόλη της Γάζας και την έχουμε περικυκλώσει από διάφορες κατευθύνσεις

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, δηλώνει ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας περικυλώνοντάς την από διάφορες κατευθύνσεις, όπως μεταδίδει το The times of Israel.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα άλλο σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση] και τα επιτεύγματα», αναφέρει ο Χαλεβί σε δήλωση από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος», αναφέρει.

Στη συνέχεια ο Χαλέβι, τονίζει ότι τα στρατεύματα συμμετέχουν σε μάχες σε κοντινή απόσταση. «Οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα. Αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική», αναφέρει.