Στο Ισραήλ θα βρεθεί ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Άντονι Μπλίνκεν. Ο Μπλίκεν θα ταξιδέψει την Παρασκευή για τη Μέση Ανατολή, με σκοπό να δει από κοντά την κατάσταση στο Μέση Ανατολή. Σκοπός του Μπλίκεν είναι  να μεταφέρει με σαφήνεια το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι η προστασία των αμάχων πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα.

Το ταξίδι του Μπλίνκεν θα περιλαμβάνει κι άλλους σταθμούς σε χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμά του. 

Διαβάστε επίσης: Άντονι Μπλίνκεν: Άγνωστο το μέλλον της Γάζας εφόσον εκδιωχθεί η Χαμάς - Εξετάζεται ευρύ φάσμα εξελίξεων μαζί με άλλες χώρες

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε επισκεφθεί ξανά το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου είχε διαρκέσει σχεδόν οκτώ ώρες. Στο πλαίσιο εκείνης της περιοδείας στη Μέση Ανατολή, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε επισκεφθεί επίσης την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.