Άγριο έγκλημα με θύμα έναν 47χρονο και τον 27χρονο θετό γιο του σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μπρούκλιν. Δράστης ένας 47χρονος γείτονάς τους, ο οποίος τους εκτέλεσε ύστερα από παρατήρηση που τους έκανε επειδή προκαλούσαν φασαρία.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ο Τζέισον Πας, όπως είναι το όνομα του δράστη, να τσακώνεται αρχικά με τον 27χρονο Τσινουάι Μόουντ και τη μητέρα του. Δευτερόλεπτα αργότερα στον καβγά ενεπλάκη και ο 47χρονος θετός πατέρας του 27χρονου, Βλάντιμ Ματούριν, ο οποίος ήταν ερασιτέχνης μπόντι μπίλντερ και πατέρας τεσσάρων παιδιών, κρατώντας στα χέρια του ένα ψαλίδι.

Ο δράστης πυροβόλησε και έδωσε στον πατέρα τη χαριστική βολή

Τότε ο Πας φαίνεται να βγάζει από τη ζώνη του ένα όπλο και με αυτό αρχικά να πυροβολεί τον 47χρονο και στη συνέχεια εκτελεί τον θετό γιο του. Ο δράστης, μάλιστα, αφού «τελείωσε» τον 27χρονο, επέστρεψε στον θετό πατέρα του και του έδωσε τη χαριστική βολή, πριν επιστρέψει ατάραχος στο διαμέρισμά του.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην πολυκατοικία συνέλεξαν συνολικά εννέα κάλυκες από τον χώρο του εγκλήματος.

Όπως δήλωσε μετά τη διπλή δολοφονία η σύζυγος του 47χρονου που έπεσε νεκρός, η ίδια και η οικογένειά της είχαν για χρόνια καβγάδες με τον γείτονά τους για τον θόρυβο. Σύμφωνα με την ίδια, το μοιραίο βράδυ ο δράστης χτύπησε τους τοίχους διαμαρτυρόμενος για τον θόρυβο, με το 47χρονο θύμα να απαντά με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας τον καβγά. «Μας μισεί με όλο του το "είναι". Ο σύζυγός μου δεν είχε όπλο μαζί του. Γιατί να φέρει αυτός όπλο και να πυροβολήσει την οικογένειά μου; Γιατί να έχει όπλο για να μας διαλύσει; Γιατί;», αναρωτήθηκε η σύζυγος του 47χρονου και μητέρα του 27χρονου που έπεσαν νεκροί.