Με τη δεύτερη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ, ενώ δόθηκαν οι εικόνες από την στρατιωτική επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων στη δημοσιότητα. 
 
Οι πρώτες εικόνες από την εισβολή του ισραηλινού πεζικού στη Λωρίδα της Γάζας δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση για περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου των επιχειρήσεων.

Στρατιώτες με την κάλυψη αρμάτων μάχη προωθούνται στη Γάζα, ενώ στο βάθος διακρίνονται κτίρια που φλέγονται από τους βομβαρδισμούς.



«Προχωράμε στα επόμενα στάδια του πολέμου βάσει του σχεδίου. Σταδιακά διευρύνουμε την χερσαία επιχείρηση και το μέγεθος των δυνάμεων μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Η χερσαία επιχείρηση είναι σύνθετη και εμπεριέχει κινδύνους για τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος κάνει επίσημες ενημερώσεις για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Από την πλευρά της η Χαμάς υποστηρίζει σε βίντεο ότι χτύπησε ισραηλινή φάλαγγα στην περιοχή Σετζάια στην ανατολική Γάζα κι ότι έπληξε με αντιαρματικό πύραυλο ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης από πυρά όλμου, ενώ στα βίντεό του φαίνονται επιχειρήσεις από άκρη σε άκρη της βόρειας Γάζας, από την ακτή της Μεσογείου μέχρι το Μπέιτ Χανούν.



Το ερώτημα είναι αν οι Ισραηλινοί θα επιχειρήσουν σε αυτό το στάδιο να μπουν στην πόλη της Γάζας από τα ανατολικά και να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα ή αν θα προωθούνται παράλληλα στο βορρά και στο κέντρο.
____________2023-10-29__12_01_30___
____________2023-10-29__12_01_21___
____________2023-10-29__12_00_49___
____________2023-10-29__12_01_10___

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βόμβες και πείνα στη Γάζα

Στο μεταξύ, ύστερα από τρεις εβδομάδες βομβαρδισμών, εξαθλιωμένοι Παλαιστίνιοι άμαχοι λεηλάτησαν το μεσημέρι αποθήκες των Ηνωμένων Εθνών στο Χαν Γιούνις. Πήραν ότι είχε απομείνει, κυρίως σακιά με αλεύρι.



Τα τρόφιμα σπανίζουν, μόλις 90 φορτηγά με βοήθεια έχουν μπει στη Γάζα σε 20 ημέρες, για 2 εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ψυχές.

Οι επικοινωνίες αποκαταστάθηκαν εν μέρει, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 8.000, ανάμεσά τους 3.300 παιδιά, λένε οι Παλαιστίνιοι. Οι τραυματίες είναι πάνω από 20.000.



Βόμβες έπεσαν πάλι κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς, μόλις στα 50 μέτρα, λέει η Ερυθρα Ημισέληνος και καταγγέλλει ότι η διεύθυνση έλαβε νέα απειλητικά μηνύματα από τον ισραηλινό στρατό για άμεση εκκένωση.

Χιλιάδες τραυματίες και άμαχοι βρίσκονται στο νοσοκομείο Αλ Κουντς και στους γύρω χώρους.