Απερίγραπτο είναι το έγκλημα που έγινε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με το 13χρονο Ντέρεκ Ρόζα να σκοτώνει την 39χρονη μητέρα του, ενώ εκείνη κοιμόταν δίπλα στο νεογέννητο αδελφάκι του, και να καλεί την Αστυνομία για να ενημερώσει

Ο 13χρονος ομολόγησε τη δολοφονία από την πρώτη στιγμή που κάλεσε στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 911. Μάλιστα, φρόντισε να παράσχει ο ίδιος αποδείξεις για την πράξη του, αφού φωτογράφισε τη νεκρή μητέρα του αμέσως μόλις την σκότωσε! Μάλιστα, είπε ότι το ομολόγησε στους φίλους του.

Στην καταγεγραμμένη κλήση του 13χρονου μητροκτόνου στο 911 ακούγεται να λέει: «Έβγαλα φωτογραφίες και το είπα στους φίλους μου. (...) Είναι κακό αυτό;» Ακούγεται, επίσης, να λέει: «Είναι νεκρή. Υπάρχει αίμα σε όλο το πάτωμα». Συνολικά, η κλήση διήρκεσε 18 λεπτά, μέχρι να φτάσει η Αστυνομία στο σπίτι του. Η τηλεφωνήτρια τον διαβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί δεν θα τον σκότωναν. 

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με το 911, ο 13χρονος ακούγεται να λέει: «Αυτήν τη στιγμή, έχω το όπλο μαζί μου. Επρόκειτο να πυροβολήσω τον εαυτό μου, αλλά δεν ήθελα. Δεν ήθελα. Υπάρχει ένα μαχαίρι στο δωμάτιό μου και ένα όπλο στο σαλόνι».



Δολοφονία μητέρας από το 13χρονο γιο της στις ΗΠΑ: Θα δικαστεί ως ενήλικος 

Η Εισαγγελία του του Μαϊάμι-Ντέιντ αποφάσισε πως ο 13χρονος δολοφόνος θα δικαστεί ως ενήλικος. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη δικάσιμος, όμως ο καθ' ομολογίαν δράστης του φόνου της 12ης Οκτωβρίου δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο. Δεκάδες κάμερες και δημοσιογράφοι τον περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου, αλλά ο Ντέρεκ Ρόζα δεν εμφανίστηκε.

Η πράξη του 13χρονου Ντέρεκ σόκαρε όλους όσοι τον γνωρίζουν. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο πατέρας του δήλωσε: «Είναι πολύ λυπηρό που συνέβη αυτή η τραγωδία. Όμως, αυτό το παιδί είναι πολύ ταπεινό, πολύ ήρεμο και ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα συνέβαινε».