Οι 229 όμηροι της Χαμάς, που κρατά από τις 7 Οκτωβρίου στις επιθέσεις που οδήγησαν στον πόλεμο στο Ισραήλ, έγιναν αφίσες και τοποθετήθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Αφίσες με τα πρόσωπα των 229 ομήρων της Χαμάς και κόκκινα μπαλόνια τοποθετήθηκαν στη σκιά της Ακρόπολης, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Κυριακή. Πρόκειται για μία δράση που οργάνωσαν Ισραηλινοί που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

6011413
6011433
6011473
6011488

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ευαισθητοποίηση για τους 1.400 νεκρούς αμάχους

Στόχος τους όπως είπαν είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της χώρας, μετά τη δολοφονία, όπως λένε, περίπου 1.400 αμάχων Ισραηλινών, αλλά και την απαγωγή 229 Ισραηλινών από τους ενόπλους της Χαμάς, στην επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου, η οποία και οδήγησε στον πόλεμο στο Ισραήλ



Τοποθέτησαν φωτογραφίες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτι που όπως είπαν θα κάνουν και σε άλλες σε κεντρικές τοποθεσίες της πρωτεύουσας. Μια ίδια δράση είχε γίνει, σε μικρότερο βαθμό τις προηγούμενες μέρες, όμως όπως καταγγέλλουν, μέλη παλαιστινιακών ομάδων αφαίρεσαν τις αφίσες, χαρακτηρίζοντας τις ως πολιτική ενέργεια κάτι και το αντικρούουν. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί της χώρας μας ξεκαθάρισαν ότι είναι απλά πολίτες που αγωνιούν για την τύχη των συμπατριωτών τους και απευθύνουν έκκληση στους Έλληνες να συμμεριστούν τη θλίψη τους για τον πόλεμο στο Ισραήλ.