Ο Λευκός Οίκος, σε ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν χθες (26/10) από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία, έπληξαν αποθέματα πυρομαχικών που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει "σημαντικό" αντίκτυπο στις επιθετικές ικανότητες οργανώσεων στην περιοχή προσκείμενων στην Τεχεράνη.

Λευκός Οίκος: "Οι επιθέσεις είχαν σκοπό να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή"


Τα πλήγματα "στόχευσαν απευθείας εγκαταστάσεις αποθήκευσης και αποθήκες πυρομαχικών οι οποίες ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη των πολιτοφυλακών αυτών, κυρίως στη Συρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Τα πλήγματα αυτά είχαν σκοπό να διαταράξουν και να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή, δήλωσε ο Κίρμπι.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις κατά δύο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και τις οργανώσεις που υποστηρίζει, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη, ως απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.