Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν αρκείται σε δηλώσεις κατά του Ισραήλ, αλλά διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης στην Κωνσταντινούπολη, αύριο, Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Ερντογάν, μάλιστα, έστειλε ειδική πρόσκληση στους αρχηγούς των χωρών της περιοχής όπου διεξάγεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς. Το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στις 15:00, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, και εκεί ο Ερντογάν -που θα είναι ο μοναδικός ομιλητής- αναμένεται να επαναλάβει τη έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις του στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ χρειάζεται πολιτική λύση – Εκτός κλίματος ο Ερντογάν

Ποιοι ηγέτες έλαβαν "ειδικές προσκλήσεις" για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο 

Οι προσκλήσεις του Ερντογάν έχουν σταλεί στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Milliyet».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ θα παρευρεθούν πολλοί κρατικοί παράγοντες ξένων χωρών, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ηγέτες πολιτικών κομμάτων.