Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται. Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τις περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και οι ΗΠΑ να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή με 900 στρατιώτες μετά τις επιθέσεις στην ανατολική Συρία.

Αμερικανικά F-16 έπληξαν θέσεις της οργάνωσης «Φρουροί της Επανάστασης» του ιρανικού ένοπλου σώματος, σε μία «στοχευμένη κίνηση αυτοάμυνας», όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, μετά από 18, στην πλειοψηφία τους αποτυχημένες, επιθέσεις σιιτικών ομάδων σε αμερικανικές θέσεις σε Ιράκ, Συρία και Υεμένη, παρά το αυστηρό μήνυμα Μπάιντεν προς την Τεχεράνη, να μη διανοηθεί να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις.

Διαβάστε ακόμα: ΟΗΕ για Γάζα: Πολλοί περισσότεροι θα πεθάνουν από την πολιορκία - ΠΟΥ: 1.000 νεκροί είναι στα χαλάσματα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν απάντησε στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν επιθυμούμε την διεύρυνση του πολέμου, αλλά εάν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά».

Με τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης να είναι υπαρκτός, οι ΗΠΑ, λοιπόν, ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή στέλνοντας 900 επιπλέον στρατιώτες, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει το σχέδιό του, με περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.