Επέστρεψε σήμερα στη δουλειά του, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ στη Γάζα, ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera που μόλις λίγες ώρες πριν έχασε τα μέλη της οικογένειάς του από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το AJ+, ο Wael Dahdouh δήλωσε ότι ήταν «καθήκον» του να επιστρέψει γρήγορα στην εργασία του, παρά την απώλεια πολλών μελών της οικογένειάς του.


Γάζα: Πώς ο ρεπόρτερ έχασε την οικογένειά του

Την Τετάρτη 25/10, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό Nusseirat στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πολλούς Παλαιστίνιους - μεταξύ των οποίων τη 44χρονη σύζυγό του Amna, τον 16χρονο γιο του Mahmoud, την 7χρονη κόρη του Sam και τον εγγονό του Adam.

Οκτώ άλλα μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του ξαδέλφου του, Hadeer, και των τεσσάρων παιδιών της.

Η 27χρονη κόρη του Dahdouh, Bisan, δεν βρισκόταν στον καταυλισμό την ώρα της αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με το Al Jazeera.

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της οικογένειας του δημοσιογράφου που ξεκληρίστηκε

Την Πέμπτη, περίμενε στο νοσοκομείο για ενημέρωση σχετικά με τα τραυματισμένα τέσσερα επιζώντα παιδιά του.

Η Hanan, η 81χρονη πεθερά του δημοσιογράφου, επέζησε από την επίθεση, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά. Βρίσκεται σε κώμα και δεν γνωρίζει τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί η οικογένειά της, δήλωσε ο γιος της Ali.


Ο Wael Dahdouh πήγε χθες στις κηδείες των δικών του ανθρώπων και στη συνέχεια επέστρεψε στη δουλειά του.

Η οικογένεια Dahdouh είχε φύγει από το σπίτι της στη συνοικία Tal al-Hawa στη βόρεια Γάζα, για να πάει στον καταυλισμό Nusseirat, όταν το Ισραήλ διέταξε τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν προς τα νότια για να μη σκοτωθούν.

Ο Wael Dahdouh, ο οποίος καλύπτει εδώ και χρόνια τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, μετέδιδε ζωντανά την αεροπορική επιδρομή που πιθανότατα σκότωσε την οικογένειά του.

Φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν συνάδελφοι δημοσιογράφοι στη Γάζα έδειχναν τον Dahdouh να περπατάει κοντά στο νοσοκομείο και να κρατάει τα μερικώς τυλιγμένα σώματα των νεκρών παιδιών του.

Σε άλλο σημείο εμφανίζεται επίσης να μεταφέρει το άψυχο σώμα του εγγονού του, ενώ δύο γυναίκες, που φέρονται να είναι συγγενείς, κλαίνε και βοηθούν να στηρίξουν το σώμα του παιδιού.

Στο βίντεο της AJ+ που αναρτήθηκε σήμερα, ο Dahdouh ευχαρίστησε όλους όσοι του έστειλαν συλλυπητήρια, αλλά όπως είπε, πρέπει να συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο για όλα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

«Ένιωσα ότι ήταν καθήκον μου, παρά τον πόνο και την ανοιχτή πληγή, να επιστρέψω μπροστά στην κάμερα και να επικοινωνήσω μαζί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους και σας παρακαλώ να μας έχετε στις προσευχές σας», είπε ο Wael Dahdouh.