Άνδρας που είχε θεωρηθεί βασικός ύποπτος για τη δολοφονία δικαστή στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και που καταζητείτο εδώ και μια εβδομάδα, βρέθηκε νεκρός, σύμφνωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της αμερικανικής Πολιτείας.

Ο 49χρονος Πέδρο Αργκότε εντοπίστηκε σε δασική έκταση στα περίχωρα του Γουίλιαμσπορτ, χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία θανάτου.

Μέριλαντ: Κίνητρο της δολοφονίας του δικαστή η επιμέλεια των παιδιών

Ο δικαστής Άντριου Γουίλκινσον πυροβολήθηκε κατ’ επανάληψη έξω από το σπίτι του στο Χέιγκερσταουν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο 52χρονος δικαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στον Πέδρο Αργκότε. Δεν είχε παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή Γουίλκινσον για την υπόθεση διαζυγίου και την ανάθεση επιμέλειας των τεσσάρων ανήλικων παιδιών του. Ο δικαστής επικύρωσε το διαζύγιο και έδωσε στη μητέρα την επιμέλεια των τέκνων. Λίγες ώρες αργότερα, ο δικαστής δολοφονήθηκε.

«Ήταν μια στοχευμένη επίθεση στον δικαστή Γουίλκινσον», είχε πει τότε ο σερίφης της κομητείας Μπράιαν Άλμπερτ σε συνέντευξη Τύπου. Το αυτοκίνητο του Αργκότε είχε βρεθεί σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος.