Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη και από εκεί δήλωσε ότι η επίθεση της Χαμάς ήταν τραυματική για το Ισραήλ αλλά ήταν «και μια καταστροφή για τους Παλαιστίνιους», τονίζοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα δεινά» των αμάχων της Γάζας.

Ενώπιον του Αμπάς, ο Μακρόν τάχθηκε εκ νέου υπέρ της έναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Το έκανε νωρίτερα σήμερα και στην Ιερουσαλήμ.

Ο Μακρόν δήλωσε προαπαιτούμενα για μια βιώσιμη ειρήνη είναι η «ανελέητη και αδιαμφισβήτητη καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και η αμοιβαία αναγνώριση των δικαιωμάτων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Διαβάστε επίσης: Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε την “συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού” κατά της Χαμάς

Να "εργαστεί για να σταματήσει η «επιθετικότητα» του Ισραήλ στη Γάζα", ζήτησε ο Αμπάς από το Μακρόν

«Μια παλαιστινιακή ζωή αξίζει όσο μια γαλλική ζωή που αξίζει όσο μια ισραηλινή ζωή», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους έχοντας δίπλα του τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος του ζήτησε να εργαστεί για να σταματήσει η «επιθετικότητα» του Ισραήλ στη Γάζα. «Η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

27848790
27849595

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να καταβάλει προσπάθειες για να «σταματήσει η επίθεση» στη Γάζα, κι ενώ ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς διανύει την 18η ημέρα του. «Σας προτρέπουμε, πρόεδρε Μακρόν, (να φροντίσετε) να σταματήσει αμέσως αυτή η επίθεση» στη Γάζα τόνισε ο Αμπάς, ζητώντας να προστατευθεί ο παλαιστινιακός λαός, σύμφωνα με δηλώσεις του ενώπιον δημοσιογράφων στο τέλος της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο, στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα.