O πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, δέκα μέρες μετά τον έντονο καβγά με παρουσιαστή του Sky Νews, τα έβαλε και με ένα ακόμη βρετανικό μέσο, το BBC, ασκώντας μάλιστα σφοδρή κριτική στο δίκτυο.

Μπένετ: "Επιτρέπουμε στους αμάχους να απομακρυνθούν προτού χτυπήσουμε"

Σε απόσπασμαπου αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και συγκέντρωσε ένα εκατ. προβολές, η δημοσιογράφος του BBC φαίνεται να προχωρά σε ερώτηση σχετική με τον διαχωρισμό των Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα και της οργάνωσης της Χαμάς.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ σε έντονο τόνο δίνει τη δική του απάντηση.

«Επιτρέπουμε στους αμάχους να απομακρυνθούν προτού χτυπήσουμε» ξεκινά να λέει ο Μπένετ, με τη δημοσιογράφο του BBC να παρεμβαίνει και να λέει: «Δεν είναι αυτό ακριβώς».

«Αφήστε με να ολοκληρώσω, αυτό κάνουμε» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ προτού η δημοσιογράφος προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Μπένετ συνεχίζει ως εξής: «Η Χαμάς είναι όπως η ISIS. Εισέβαλε σε 30 κοινότητες, προχώρησε σε σφαγές, κατακρεούργησε μέχρι και βρέφη, έκαψε ανθρώπους ζωντανούς. Έβγαλε μέχρι και μωρό από γυναίκα που ήταν έγκυος και στη συνέχεια αποκεφάλισε και τους δύο. Άνδρες της Χαμάς βίασαν νεαρά κορίτσια. Αυτά αντιμετωπίζουμε. Έχουμε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως ορίζουν οι συμβάσεις της Γενεύης. Θα υπερπασπιστούμε μέχρι τέλους τον εαυτό μας».

Επικρίνοντας τη στάση του ΒΒC, όσον αφορά στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, πρόσθεσε: «Εσείς λέγατε ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, όμως δεν ήταν το Ισραήλ αλλά το Ισλαμικό Τζιχάντ».

«Φαίνεται να είστε με το μέρος της Γάζας, γιατί όλες σας οι ερωτήσεις αφορούν στους αμάχους της Γάζας» συμπληρώνει με οργή κατά της συνολικής προσέγγισης του βρετανικού δικτύου.

Τότε η δημοσιογράφος του BBC απαντά ως εξής: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κύριε Μπένετ, αυτό δεν είναι αλήθεια».

«Δεν έχετε ρωτήσει για τα παιδιά», διακόπτει τη δημοσιογράφο ο Μπένετ.

Η δημοσιογράφος συνεχίζει και λέει: «Ξεκίνησα να σας ρωτάω για τους ομήρους».

«Εγώ δεν μιλάω για τους ομήρους, μιλάω για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν» απαντά ο Μπένετ και ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους:

«Εσείς συνεχίζετε τη δική σας ρητορική, αυτοί είστε, δεν χρειαζόμαστε την προστασία σας. Αν πιστεύετε ότι αυτό που κάνετε θεωρείται ισορροπία, τότε στερείστε ηθικής, ντροπή σας».