Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα (20/10) στο Τελ Αβίβ, καθώς οι οικογένειες των 203 αγνοουμένων –που απήχθησαν από τη Χαμάς- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Μουσείου και έστρωσαν το τραπέζι του Σαββάτου (Sabbat table).

Να σημειωθεί ότι τα βράδια της Παρασκευής οι εβραϊκές οικογένειες σε όλο τον κόσμο κάθονται στο δείπνο του Σαμπάτ. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, εκατοντάδες τραπέζια πλέον θα έχουν άδειες θέσεις, καθώς εκεί θα κάθονταν οι αγνοούμενοι.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο για τα 30 παιδιά που κρατάει ομήρους η Χαμάς - "Να ακουστούν οι φωνές τους σε όλο τον κόσμο"

Σε βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media διακρίνονται τσουρέκια, κρασί και κεριά στο τραπέζι που στήθηκε στην πλατεία του Μουσείου στο Ισραήλ, με τις οικογένειες των αγνοούμενων να εμφανίζονται αποφασισμένες να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Όπως μετέδωσε χθες (19/10) το ισραηλινό δίκτυο Kan, εκτιμάται ότι 200 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 30 εφήβων και παιδιών και 20 ανθρώπων ηλικίας άνω των 60, κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα.