Την ώρα που ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται για 12η μέρα, Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το πρωτοφανές αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χθες βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο «Αλ-Αχλί», με αποτέλεσμα πάνω από 500 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Στη σκιά της επίθεσης στο νοσοκομείο, ο ισραηλινός στρατός (IDF) κάλεσε σήμερα το πρωί τους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να απομακρυνθούν προς την περιοχή al-Mawasi, όπου θα παρασχεθεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, όπως απαιτείται.

«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να καλεί τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς την περιοχή Al-Mawasi, νότια της Γουάντι Γάζας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

O IDF συνιστά εκκένωση σε ανθρωπιστική ζώνη στο δυτικό Khan Yunis, στην περιοχή Al-Mawasi.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας

Σημειώνεται ότι οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο, αλλά το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη, αποδίδοντας τον βομβαρδισμό «σε αποτυχημένο πλήγμα» της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, «μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο ''Al Ahli'' στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι υπεύθυνος για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Ωστόσο, η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε σήμερα «ψέματα» τις κατηγορίες του Ισραήλ και του επέρριψε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας χθες το βράδυ, με απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς.

«Όπως συνηθίζει, ο σιωνιστής εχθρός προσπαθεί, κατασκευάζοντας ψέματα, να απαλλαγεί από την ευθύνη του για τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξε βομβαρδίζοντας το νοσοκομείο, στρέφοντας το δάχτυλο προς τον Ισλαμικό Τζιχάντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισλαμιστικό κίνημα. «Διαβεβαιώνουμε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και ανυπόστατες», πρόσθεσε.