Δύο αναρτήσεις, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν ευθύνονται οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, έκανε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι με βάση στοιχεία που του δόθηκαν από τις IDF (ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) φαίνεται ότι η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου οφείλεται στο ισλαμικό κίνημα Τζιχάντ. «Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το ισλαμικό κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).



Στη συνέχεια, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε την εξής ανάρτηση στο ίδιο δίκτυο: «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι το IDF. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά».