Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μουσικό φεστιβάλ που μετατράπηκε σε μακελειό με 260 νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς, περιέγραψε ένας Αμερικανός.

Ο 28χρονος Liroy Alex από το Σικάγο βρισκόταν στη μουσική εκδήλωση με φίλους του όταν ένοπλοι άνδρες της Χαμάς προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα στον χώρο του φεστιβάλ.

Ο Alex άκουσε δυνατούς κρότους και αρχικά πίστευε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Ωστόσο, όταν οι διοργανωτές σταμάτησαν τη μουσική και ανακοίνωσαν ότι η εκδήλωση δεχόταν επίθεση με ρουκέτες, ο Άλεξ και οι φίλοι του έτρεξαν να κρυφτούν.

«Άκουγα δυνατούς κρότους στην περιοχή και στην αρχή αστειευόμασταν ότι έριχναν πυροτεχνήματα. Αλλά μετά οι διοργανωτές σταμάτησαν τη μουσική και μας ενημέρωσαν ότι δεχόμασταν επίθεση με ρουκέτες», είπε στη DailyMail ο Άλεξ, ο οποίος εργάζεται ως κλειδαράς στις ΗΠΑ.

«Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή, καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί σε όλο το χώρο του φεστιβάλ. Αρχίσαμε να τρέχουμε για να σωθούμε» περιγράφει.

Εκατοντάδες άνθρωποι έτρεξαν να σωθούν στα χωράφια στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους που ήταν σταθμευμένα στα πάρκινγκ.

Ο Άλεξ είχε πάει στο φεστιβάλ με δύο φίλους. Κατά απίστευτο τρόπο οι τρεις τους κατάφεραν να φτάσουν στο όχημά του και να κρυφτούν μέσα, αλλά οι τρομοκράτες της Χαμάς τους έφτασαν.

Δέχτηκε σφαίρες στην πλάτη

Η μόνη οδός διαφυγής ήταν να διασχίσει τα κοντινά χωράφια.

Δέχτηκαν τόσα πυρά που ο Άλεξ πυροβολήθηκε δύο φορές στο κάτω μέρος της πλάτης του, ενώ η κοπέλα του φίλου του χτυπήθηκε και υπέστη διάτρηση πνεύμονα.

Τελικά, οι τρεις τους δεν μπορούσαν να προχωρήσουν άλλο και σταμάτησαν σε κάτι που έμοιαζε με εργοτάξιο.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε την κοπέλα. Δεν ξέραμε ποιος μας πυροβολούσε, γιατί δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Απλώς είδαμε δύο ομάδες και νομίσαμε ότι ήταν Άραβες που ζουν στην έρημο και αποφάσισαν να κάνουν φασαρία», είπε ο Αλεξ.

«Καλέσαμε την αστυνομία, ασθενοφόρα, φίλους -στείλαμε την τοποθεσία μας- αλλά χρειάστηκαν τρεις ώρες μέχρι να καταλάβουμε ότι κανείς δεν ερχόταν».

Καθώς ο Άλεξ και οι φίλοι του περίμεναν στο όχημα, η κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της. «Από το τηλέφωνο, οι φίλοι μου μου είπαν ότι βρισκόμασταν σε εμπόλεμη ζώνη. Ακούγαμε βόμβες και πυροβολισμούς παντού. Οι φίλοι μας μας είπαν να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να επιβιώσουμε από αυτό». Παρά τον πανικό, ο Αλεξ κατάφερε να καταγράψει τα όσα συνέβησαν.

Πολλαπλά χειρουργεία

Θυμήθηκε πως ο φίλος του ήταν σε τέτοια κατάσταση σοκ που εξακολουθούσε να ζητάει ασθενοφόρο, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Κατέγραψε τον εαυτό του καθώς βρισκόταν στο έδαφος με το αίμα να στάζει από το πρόσωπό του.

Από καθαρή τύχη, ο Αλεξ και ο φίλος του βρέθηκαν από στρατιώτες, 13 ώρες μετά την πρώτη έναρξη των πυροβολισμών.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας εβδομάδας στο νοσοκομείο του Ισραήλ και υποβλήθηκε σε πολλές επεμβάσεις. Οι γιατροί του παρέδωσαν τις σφαίρες που κατέληξαν στο ισχίο και την πλάτη του, ενώ του είπαν ότι είναι τυχερός που μπορεί ακόμα να περπατήσει αφού είχε δεχθεί πυρά κοντά στη σπονδυλική του στήλη.

Εξακολουθεί να μην έχει όραση στο αριστερό του μάτι και δεν είναι βέβαιο αν θα επανέλθει ποτέ πλήρως.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται 5.000 μίλια μακριά από την πατρίδα του ελπίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Σικάγο, όπου εργάζεται ως κλειδαράς, τις επόμενες εβδομάδες.