Τις εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ σχολίασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι η αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία.

Στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Κάιρο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε επίσης ότι απορρίπτει τη στοχοθέτηση αμάχων.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Θα συντρίψουμε τη Χαμάς, λέει ο Νετανιάχου - Συνεδριάζει για πρώτη φορά η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (15/10) στο Κάιρο για συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία. Η Αίγυπτος είναι ο έβδομος σταθμός του αφότου ξεκίνησε αυτή την περιοδεία, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διάχυση της σύγκρουσης καθώς το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν θα επιστρέψει στο Ισραήλ αύριο (16/10) για περαιτέρω διαβουλεύσεις με την ισραηλινή ηγεσία.