Εξέπνευσε και το τρίτο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, για να εκκενώσουν την περιοχή προς τον νότο.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες των αμάχων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία δύο μωρών που βρέθηκαν κοντά στα πτώματα των δολοφονημένων γονιών τους.

*Διαβάστε εδώ: Λωρίδα της Γάζας: Μαζική μετακίνηση του πληθυσμού από τα βόρεια στα νότια - Περί τους 423.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι


Πόλεμος στο Ισραήλ: Η συγκλονιστική ιστορία των δύο μωρών

Τα δίδυμα αδέρφια Γκάι και Ρόι Μπερντιτσέφσκι, 10 μηνών, βρέθηκαν στις κούνιες τους σε ένα οικογενειακό δωμάτιο, περισσότερο από 12 ώρες αφότου ένοπλοι δολοφόνησαν τους γονείς τους, Ιτάι και Χαντάρ.

Όπως αναφέρει σήμερα η Mail on Sunday, και τα δύο μωρά είναι πλέον ασφαλή και βρίσκονται υπό τη φροντίδα της οικογένειάς τους.

Σημειώνεται ότι ο θείος των αγοριών, Ινμπάρ Ρόζενφελντ, εξήγησε ότι –αν και σωματικά αβλαβή– τα νήπια λαχταρούν τους δολοφονημένους γονείς τους.

«Θέλουν να δουν γνώριμα πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

«Επειδή είναι τόσο μικρά, έχουν συνηθίσει τους ήχους των φωνών των γονιών τους, τις μυρωδιές, οπότε είναι πιο δύσκολο από το συνηθισμένο να κοιμηθούν. Χρειάζονται την παρηγοριά των γονιών τους. Απλώς χρειάζονται πίσω τη ρουτίνα τους», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Μπερντιτσέφσκι ζούσε στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ένα μέρος πλέον συνώνυμο του τρόμου. Ο Ινμπάρ ο οποίος ζει σε μια κοντινή πόλη, είπε ότι άκουσε νέα τελευταία φορά από την αδερφή του Χαντάρ στις 6.45 π.μ. το περασμένο Σάββατο, όταν του έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι το κιμπούτς δέχτηκε επίθεση.

Ένοπλοι έσφαξαν δεκάδες αμάχους, πολλοί από αυτούς μωρά και παιδιά. Κάποια θύματα είχαν δεμένα τα χέρια τους και τα σώματα είχαν καεί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο, λιγότερο από δύο μίλια από τα σύνορα της Γάζας, συνέκριναν τις δολοφονίες με τα ναζιστικά πογκρόμ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Προσπαθώντας να θωρακίσει τα δίδυμα, ο Ιτάι, 30 ετών, έπεσε νεκρός, καθώς στεκόταν ανάμεσα στις κούνιες τους, ενώ η Χαντάρ, επίσης 30 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην κουζίνα. Για τις επόμενες 12 ώρες, ο γείτονας του ζευγαριού, ο Ιντό Σαμρίζ, κρυμμένος στο δικό του καταφύγιο, άκουγε τα κλάματα των αγοριών – αλλά δεν μπορούσε να τα βοηθήσει καθώς το σπίτι ήταν περικυκλωμένο από τρομοκράτες. «Άκουγα αραβικά από έξω», είπε ο Ιντό. «Οι τρομοκράτες κάθονταν στο μπαλκόνι μου έξω από την εξώπορτά μου». Νωρίτερα, ο Ιντό, μέλος της ομάδας ασφαλείας του κιμπούτς, αντάλλαξε πυρά με τους τρομοκράτες της Χαμάς, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν.

Στις 8 μ.μ., με την ακτή καθαρή, μία ομάδα ειδικών καταδρομέων μπήκε στο σπίτι του Μπερντιτσέφσκι. «Τα μωρά ήταν τόσο χαρούμενα που τα πήραν αγκαλιά και δεν ήταν μόνα τους», είπε. «Τα φίλησα και τα αγκάλιασα, αλλά ο στρατός μου είπε ότι δεν είναι η ώρα να είμαι συναισθηματικός και ότι έπρεπε να τα βγάλουν έξω πριν τους βρουν οι τρομοκράτες».

Η συντετριμμένη οικογένεια των διδύμων κάνει τώρα ό,τι είναι δυνατόν για να τα παρηγορήσει. «Αντιπροσωπεύουν το φως σε αυτή τη σκοτεινή εποχή», είπε ο Ινμπάρ.

«Η μόνη χαρά στην ιστορία είναι η επιβίωση των διδύμων», συμπλήρωσε.