Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας να έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο βρίσκονται στην περιοχή για να καλύψουν τα γεγονότα. 

Ως αποτέλεσμα ισραηλινού βομβαρδισμού στον Λίβανο, σκοτώθηκε ένας εικονολήπτης του Reuters και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι.

Ειδικότερα πέθανε ο εικονολήπτης του Reuters Εσάμ Αμπντουλάχ και οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera Κάρμεν Γιοχντάρ και Έλι Μπραχαγιά τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sky News ανεβάζει τους τραυματίες σε έξι, κάποιοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.




Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει ομάδα δημοσιογράφων του Reuters να γίνεται στόχος των εκρήξεων στα νότια της χώρας, ως «απάντηση» στους πυροβολισμούς κατά του Ισραήλ.



Σύμφωνα με το Al Jazeera, μια ομάδα δημοσιογράφων από το κανάλι, το Reuters και το AFP ήταν κοντά στην περιοχή όπου νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής η Χεζμπολάχ χτύπησε ισραηλινές θέσεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα των δημοσιογράφων χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά πυροβολικού, πιθανόν από άρμα μάχης.

Η ομάδα των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Al Jazeera, είχε ευδιάκριτα σήματα PRESS και φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν πάνω σε λόφο, σε ανοιχτό σημείο, που ήταν ορατό από μακριά.