Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχει σε μια νέα συνεδρίαση της συνόδου κορυφής Belt and Road, επιβεβαίωσε ένας από τους συμβούλους του από το Κρεμλίνο την Τετάρτη 11/10.

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, είπε ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα είχε προγραμματιστεί «για την επόμενη εβδομάδα» αφού ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται στο Κιργιστάν την Πέμπτη και την Παρασκευή, την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης στο όνομα του από το Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (CPI).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει ουσιαστικές συζητήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν θα έχει ουσιαστικές συζητήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Xi στη Μόσχα τον Μάρτιο, οι δύο πρόεδροι σφράγισαν μια “συνεργασία χωρίς σύνορα” μεταξύ των χωρών τους, αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν δημοσιοποιήθηκαν και μοιράστηκαν ένα κοινό όραμα για έναν „πολυπολικό κόσμο„. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί επίσης στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα. Αυτή η πρωτοβουλία της Κίνας, που ονομάζεται και «Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού», στοχεύει στο άνοιγμα νέων εμπορικών διασυνδέσεων για κινεζικές εταιρείες και βασίζεται κυρίως στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.