Kλιμακώνεται η κατάσταση στο Μεσανατολικό, καθώς υπάρχουν αναφορές για μαζική εισβολή από αέρος στα βόρεια του Ισραήλ, πιθανότατα μη επανδρωμένα τα οποία πέρασαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Μεσανατολικό: Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ

Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών εισήλθε στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο, όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική οργάνωση Χεζμπολάχ. Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 15-20 αεροσκάφη πιστεύεται ότι διείσδυσαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς τα καταφύγια


Οι Ισραηλινοί έλαβαν οδηγίες να βρουν καταφύγιο. H Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου ανακοίνωσε ότι «οι κάτοικοι των κοινοτήτων στα σύνορα του Λιβάνου και της Συρίας πρέπει να εισέλθουν σε καταφύγια, να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους». Σύμφωνα με τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, αυτές οι οδηγίες ακολουθούν μια «ευρεία επίθεση» που σημειώθηκε στον βορρά πριν από λίγο. Η οδηγία συμβουλεύει τους κατοίκους να εισέρχονται στο καταφύγιο με προμήθειες, νερό, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, φάρμακα και συσκευές επικοινωνίας.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε με πύραυλο το Μπεν Γκουριόν

Ένας πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ,  σύμφωνα με ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αλ Άκσαμ. Μια πτήση της British Airways αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο σήμερα το απόγευμα, αλλά εξετράπη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι «βομβάρδισαν» την περιοχή ως απάντηση στους αμάχους που έγιναν στόχος του Ισραήλ. Η British Airways ανέστειλε έκτοτε όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι η ασφάλεια είναι πάντα η «ύψιστη προτεραιότητά» της.