Ο Τζο Μπάιντεν δεν τα έχει καλά με τα μέλη του FBI και των άλλων μυστικών υπηρεσιών που προσπαθούν να φροντίσουν για την ασφάλειά του, όπως αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο «The First Family Detail: Secret Service Agents Reveal the Hidden Lives of the Presidents» («Οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών αποκαλύπτουν τις κρυμμένες ζωές των Προέδρων»), το οποίο φέρεται να έγραψε ο Ρόναλντ Κέσλερ. Μάλιστα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας τόνισε ότι η κακή σχέση τους δεν είναι απότοκο της τελευταίας τριετίας που ο Μπάιντεν είναι πρόεδρος στις ΗΠΑ, αλλά ανάγεται στα χρόνια του ως αντιπροέδρου στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, δηλαδή από το 2009 έως το 2016.

Μάλιστα, αναφέρεται πως οι γυναίκες στην ομάδα περιφρούρησης του Τζο Μπάιντεν έρχονταν και έρχονται σε δύσκολη θέση όταν κολυμπούσε ως αντιπρόεδρος στην τότε κατοικία του και ακόμη κολυμπά, στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, γυμνός στην πισίνα. «Οι πράκτορες λένε ότι είτε στην κατοικία του τότε αντιπροέδρου είτε στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν έχει τη συνήθεια να κολυμπάει γυμνός στην πισίνα του», γράφει ο Κέσλερ και σχολιάζει: «Οι γυναίκες πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας το βρίσκουν προσβλητικό».

Σύμφωνα με τον Κέσλερ, η δυσκολία στη σχέση είναι αμφίδρομη, καθώς τώρα, που ο Τζο Μπάιντεν είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μιλάει άνετα μπροστά στους πράκτορές του, αφού φοβάται πως αυτά που θα πει θα τα διαρρεύσουν στον... Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενδεχομένως συναντήσει ξανά ως αντίπαλο, στα 82 του, για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ, το 2024. 

Τζο Μπάιντεν: Η έλλειψη ενημέρωσης που δυσκολεύει τους πράκτορες


Ο Κέσλερ περιέγραψε επίσης την απογοήτευση των πρακτόρων με το συνεχώς μεταβαλλόμενο πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν και τα συχνά ταξίδια στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. «Δεν προειδοποιούσε ποτέ τους πράκτορες για το πρόγραμμά του», δήλωσε ο Κέσλερ στην ιστοσελίδα της «Daily Mail». Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να σχεδιάσουν οτιδήποτε. 



Για τους μυστικούς πράκτορες, η προστασία του Τζο Μπάιντεν ήταν η «δεύτερη χειρότερη αποστολή». Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Κέσλερ, η «χειρότερη» ήταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.



Η σχέση γινόταν όλο και πιο δύσκολη και η επιτομή της ήταν τότε που ο Τζο Μπάιντεν χρειάστηκε να «εξορίσει» στο Ντέλαγουερ τον αγαπημένο του σκύλο, τον γερμανικό ποιμενικό Κομάντερ, επειδή είχε επιτεθεί σε 12 πράκτορες, αλλά και αρκετούς υπαλλήλους του Λευκού Οίκου - ορισμένοι εκ των οποίων χρειάστηκαν περίθαλψη. Επιπλέον, το ίδιο είχε γίνει και με τον προηγούμενο σκύλο, τον Μέιτζορ.



«Είναι εξωφρενικό, απλώς εξωφρενικό για εκείνους τους πράκτορες που ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν τον πρόεδρο», είπε ο Ρόναλντ Κέσλερ στην «Daily Mail»: «Ποτέ δεν ξέρουν πότε θα τους πυροβολήσουν και πρέπει να αντέξουν τον φόβο ότι θα τους δαγκώσει ένας σκύλος. Ήταν απλώς αδιανόητο να συνεχίζεται αυτό».