Το μήνυμά του εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι, έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παίζοντας σε έναν αγώνα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε σήμερα ανάρτηση στο X, με πλάνα όπου ο ίδιος συμμετέχει σε αγώνα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια.


Εμανουέλ Μακρόν: Σε 325 ημέρες οι Παραολυμπιονίκες θα κάνουν τον κόσμο να ονειρεύεται από τη Γαλλία

«Κερδίζουμε. Δεν μιλάω γι’ αυτόν τον αγώνα, αλλά για τη μάχη μας προκειμένου να κάνουμε τον παραθλητισμό πιο προσιτό και πιο ορατό.

Σε 325 ημέρες οι Παραολυμπιονίκες θα κάνουν τον κόσμο να ονειρεύεται από τη Γαλλία! Το έθνος θα είναι πίσω από τους πρωταθλητές μας», έγραψε χαρακτηριστικά o Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του που το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τη δεύτερη φορά που η Γαλλία θα φιλοξενήσει Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελική απόφαση ελήφθη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην ετήσια σύνοδό της στη Λίμα του Περού.