«Είμαστε σε πόλεμο» αναφέρεται στο βίντεο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και παρουσιάζεται η εισβολή της Χαμάς από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Ειδικότερα, στο βίντεο που ανάρτησε ο στρατός του Ισραήλ γίνεται αναφορά στον πόλεμο τις τελευταίες 30 ώρες.

Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, αναφέρεται στο βίντεο, χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, Ισραηλινοί πολίτες έχουν δεχθεί πυρά στα σπίτια τους, ενώ όμηροι έχουν μεταφερθεί στη Γάζα.

Σφαγές γίνονται στο νότιο Ισραήλ, μεταδίδει δε ο Ισραηλινός στρατός, και προσθέτει: «Μας επιτίθενται, θα απαντήσουμε».

Οι πιο αιματοβαμμένες εικόνες του τελευταίου μισού αιώνα καταγράφονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να φέρνουν μνήμες από πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, το 1973, στις 6 Οκτωβρίου 1973, στην πιο ιερή γιορτή των Εβραίων, την ημέρα του Εξιλασμού, οπότε μια συμμαχία αραβικών κρατών, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία, εισέβαλε αιφνιδιαστικά σε μια απροετοίμαστη χώρα περνώντας τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός στο Σινά και τα Υψώματα του Γκολάν στο βορρά.

Με ανησυχητική ταχύτητα ανεβαίνει ο αριθμός των Ισραηλινών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς. Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί φτάνει πια τους 600 ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γινόταν λόγος για 400 θύματα. Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Δηλωτικό της κατάστασης είναι πως λίγο πριν από τις 14:00, ώρα Ελλάδος, τα ισραηλινά δίκτυα έκαναν λόγο για 350 νεκρούς. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα ξεπερνά τους 2.000 και φτάνει τους 2.040, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ομηρεία 100 περίπου Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.

 Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την έναρξη νέας επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται η αντεπίθεση του Ισραήλ, καθώς πριν από λίγο η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την έναρξη νέας επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν αρχίσει να πλήττουν στόχους της Χαμάς και κλιμακώνουν τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να ανακαταλάβουν εδάφη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

«Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε πριν από λίγο ισχυρό αεροπορικό χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιώντας δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη.

Οι IDF επιτίθενται σε στόχους στις περιοχές κοντά στον φράχτη στο Beit Hanon, που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να ενεργεί κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.