Ο Κομάντερ, ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν, απομακρύνθηκε από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου ύστερα από μια σειρά επιθέσεων κατά μελών του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας.

Πρόκειται για έναν γερμανικό ποιμενικό δύο ετών, που φέρεται να δάγκωσε έναν αξιωματικό της Μυστικής Υπηρεσίας στις 25 Σεπτεμβρίου, στο 11ο γνωστό περιστατικό, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εκπρόσωπο της Μυστικής Υπηρεσίας .

«Ο Κομάντερ δεν βρίσκεται επί του παρόντος στον χώρο του Λευκού Οίκου, ενώ αξιολογούνται τα επόμενα βήματα», δήλωσε η εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, σε ανακοίνωσή της αργά χθες.



«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία νοιάζονται πολύ για την ασφάλεια όσων εργάζονται στον Λευκό Οίκο και όσων τους προστατεύουν καθημερινά. Παραμένουν ευγνώμονες για την υπομονή και την υποστήριξη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και όλων των εμπλεκομένων, καθώς συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις», πρόσθεσε η Αλεξάντερ.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε πού βρίσκεται ο σκύλος της οικογένειας Μπάιντεν ή ποιες άλλες ενέργειες έγιναν.

O δεύτερος σκύλος που απομακρύνεται επί θητείας Μπάιντεν

Ο Κομάντερ δόθηκε στον πρόεδρο Μπάιντεν ως κουτάβι τον Δεκέμβριο του 2021 και είναι ο τρίτος σκύλος του Αμερικανού προέδρου κατά την προεδρική του θητεία. Ένας άλλος γερμανικός ποιμενικός, ο Μέιτζορ, απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο, ύστερα από πολλά περιστατικά επίθεσης εναντίον μελών του προσωπικού, ενώ ένας μεγαλύτερος σε ηλικία γερμανικός ποιμενικός, ο Τσαμπ, πέθανε.