Στα κάγκελα βρίσκεται η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα και τους αρχαίους Έλληνες. Οι αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας προκλήθηκαν μετά την προβολή της νέας σειράς κινουμένων σχεδίων από το FOX, με τον τίτλο «Krapopolis».

Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στην αρχαία Ελλάδα της μυθολογίας.

Η American Hellenic Educational and Progressive Association, που είναι μια ομογενειακή οργάνωση που προάγει ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο, έστειλε επιστολή στον διευθυντή της FOX Entertainment, ζητώντας να σταματήσει την παραγωγή της σειράς.

 «Θεωρούμε τη σειρά υποτιμητική για τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στον δυτικό πολιτισμό», γράφει η ΑΗΕPA και συνεχίζει: «Αυτές οι συνεισφορές, που περιλαμβάνουν επίσης τις τέχνες, την αρχιτεκτονική και τις επιστήμες -και τα ιδανικά, που περιλαμβάνουν την έννοια της δημοκρατίας και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης, ενέπνευσαν ακαδημαϊκούς, θεατρικούς συγγραφείς και επιστήμονες- και επαναστάτες, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών του έθνους μας, ανά τους αιώνες».

 «Παρόλο που η ειρωνεία των αρχαίων Ελλήνων που παίζουν σατιρικές κωμωδίες ήδη από το 500 π.Χ. δεν μας διαφεύγει, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Krapopolis ξεπερνά μια γραμμή που είναι προσβλητική για την κοινότητά μας, και ίσως και για άλλους. Στόχος μας είναι να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το δίκτυο και ελπίζουμε με τους παραγωγούς της σειράς να διερευνήσουμε αν υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός», καταλήγει.

Η κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων του Dan Harmon επικεντρώνεται στο αρχαίο μυθικό ελληνικό βασίλειο της Κραπόπολης που κυβερνάται από τον βασιλιά Τυράννη και την οικογένειά του. Είναι μια σατιρική σειρά κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε ενήλικες.