Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Ρωσία ζει όλη της τη ζωή με μία βελόνα μήκους 3 εκατοστών στον εγκέφαλό της, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αξονικής τομογραφίας.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η γυναίκα, 80 ετών, έπεσε θύμα μιας αποτυχημένης βρεφοκτονίας που διεξήγαγαν οι γονείς της και είπαν ότι δεν θα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν τη βελόνα φοβούμενοι ότι θα επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το τοπικό τμήμα υγείας στην απομακρυσμένη ρωσική περιοχή της Σαχαλίνης ανέφερε: «Τέτοιες περιπτώσεις στα χρόνια της μεγάλης πείνας δεν ήταν ασυνήθιστες. Πιθανότατα οι γονείς της αποφάσισαν να τη θανατώσουν μετά τη γέννησή της, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κι έκτοτε η 80χρονη ζει με μία βελόνα στο κεφάλι της. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείτο συχνά ώστε να αποκρύψει τις αποδείξεις του εγκλήματος».

Οι ελλείψεις τροφίμων ήταν διαδεδομένες σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του πολέμου και πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Η βελόνα διαπέρασε τον αριστερό βρεγματικό λοβό της, αλλά δεν είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα – με το αποτέλεσμα το κορίτσι να επιζήσει», ανέφεραν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι η ασθενής δεν παραπονέθηκε ποτέ για πονοκεφάλους λόγω του τραυματισμού και δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο. Η κατάστασή της παρακολουθείται διαρκώς από γιατρό.

πηγή: theguardian