Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από το τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα στο Μέστρε της Βενετίας, με λεωφορείο που έπεσε από οδογέφυρα και πήρε φωτιά.

Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στη Βενετία.


Τροχαίο δυστύχημα στη Βενετία: Το χρονικό της τραγωδίας

Το λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα, όμως οι συνθήκες της κυκλοφορίας εκείνη την ώρα δεν δικαιολογούν τη σοβαρότητα του δυστυχήματος.

Με μικρή ταχύτητα το τουριστικό λεωφορείο έξυσε για περίπου 50 μέτρα τις προστατευτικές μπάρες, μέχρι να πέσει από ύψος 20 μέτρων και να πιάσει φωτιά.

Η εισαγγελία της Βενετίας αποκλείει την ανάμειξη άλλου οχήματος στο τροχαίο και την απάντηση ίσως να τη δώσει ο ιατροδικαστής.

Είναι σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο ο οδηγός του λεωφορείου να έχασε τις αισθήσεις του, εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας και να μην ήταν σε θέση να αντιδράσει.

Ακόμα, οι Αρχές ελέγχουν την αντοχή της προστατευτικής μπάρας και γιατί δεν κατάφερε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα.

Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο μόλις το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα ήταν δύο Αφρικανοί εργάτες.

Δούλευαν σε κοντινό εργοτάξιο και χωρίς να υπολογίσουν τον κίνδυνο αψήφησαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με επιζώντες, οι δύο εργάτες έσωσαν τουλάχιστον 4 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Είναι μετανάστες από την Γκάμπια και τη Νιγηρία και δεν δέχονται τον τίτλο του ήρωα.

Η Περιφέρεια της Βενετίας έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες του δυστυχήματος.