Εκτός της λίστας του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ έμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes, την ώρα που συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη, είναι η δεύτερη φορά που ο μεγιστάνας των ακινήτων μένει εκτός της συγκεκριμένης λίστας την τελευταία τριετία.


Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για την πιο κλειστή λέσχη της χώρας

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για την πιο κλειστή λέσχη της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes.

Με εκτιμώμενη περιουσία 2,6 δισ. δολαρίων, του λείπουν κάπου 300 εκατ. δολάρια για να περιληφθεί στον κατάλογο, με τον οποίο «είχε εμμονή επί δεκαετίες, λέγοντας ασταμάτητα ψέματα στους δημοσιογράφους στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί ψηλότερα στη λίστα», γράφει το περιοδικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes, η περιουσία του Τραμπ μειώθηκε κατά 600 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω των προβλημάτων από την πτώση της αξίας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Truth Social που δημιούργησε, όταν αποκλείστηκε από το Twitter και το Facebook στον απόηχο της εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, και η ακίνητη περιουσία του Τραμπ δέχθηκε πλήγμα, μολονότι ανέκαμψαν τα γήπεδα του γκολφ του. Αλλά η αξία τους είναι ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για απάτη στη Νέα Υόρκη, όπου ο δικαστής έχει ήδη αποφανθεί ότι ο μεγιστάνας του real estate διόγκωσε την αξία περιουσιακών του στοιχείων εξαπατώντας τραπεζίτες και ασφαλιστές.