Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Mummy_128_years_old
Διεθνή

Πενσυλβανία ΗΠΑ: Μούμια κατά... λάθος ετών 128 ταυτοποιήθηκε και θα κηδευτεί

Νεκροθάφτης είχε μουμιοποιήσει τον «Stoneman Willie» κατά λάθος το 1895

Ο «Stoneman Willie» όπως είναι γνωστός στην Πενσυλβανία , μουμιοποιήθηκε κατά λάθος όταν ένας νεκροθάφτης προσπάθησε να συντηρήσει το πτώμα το 1895. Πρόκειται για μια μούμια ηλικίας 128 ετών, μια από τις αρχαιότερες των ΗΠΑ η οποία εκτίθεται σε ένα τοπικό γραφείο τελετών στη μικρή πόλη Ρέντινγκ.

Αυτό όμως σύντομα θα αλλάξει, καθώς το γραφείο τελετών ετοιμάζει έναν κατάλληλο αποχαιρετισμό και ταφή για τον άγνωστο άνδρα, αφού η μούμια φαίνεται πως επιτέλους ταυτοποιήθηκε.

Ο «Stoneman Willie» πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1895. Πρόκειται για έναν μικροκλέφτη που έφυγε από τη ζωή από νεφρική ανεπάρκεια σε μια τοπική φυλακή και μουμιοποιήθηκε κατά λάθος από έναν νεκροθάφτη που πειραματιζόταν με νέες τεχνικές ταρίχευσης.

Επειδή έδωσε στις αρχές ένα πλασματικό όνομα κατά τη σύλληψή του, η πραγματική ταυτότητα του «Stoneman Willie» παρέμεινε κρυφή και οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τους συγγενείς του.


Το γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home που αρχικά είχε προσπαθήσει να τον ταριχεύσει, ενώ αναζητούσε τους συγγενείς του, υπέβαλε τελικά αίτηση στην πολιτεία για να του επιτρέψει να κρατήσει το πτώμα αντί να το θάψει, λέγοντας ότι ήθελε να παρακολουθήσει την πειραματική διαδικασία ταρίχευσης.Πάνω από 100 χρόνια αργότερα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μιας ενδελεχούς αναζήτησης ιστορικών εγγράφων, το γραφείο τελετών πιστεύει ότι έχει ταυτοποιήσει τον «Stoneman Willie». Πριν όμως αποκαλύψει το όνομά του η πόλη του Ρέντινγκ αναμένεται να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που αποτελεί μέρος της λαϊκής παράδοσης και της λαϊκής ταυτότητας της πόλης για πολλές γενιές.

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την 275η επέτειο του καταστατικού χάρτη του Ρέντινγκ με μια πολύχρωμη παρέλαση στην οποία συμμετείχε και μια νεκροφόρα με μοτοσικλέτα που μετέφερε το φέρετρο του Γουίλι.

Όλη αυτή την εβδομάδα, ο Γουίλι θα βρίσκεται στο γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home για να τον αποχαιρετήσει το κοινό. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στους δρόμους του Ρέντινγκ και θα ταφεί σε τοπικό νεκροταφείο. Εκεί θα αποκαλυφθεί και το όνομά του που θα αναγραφεί επιτέλους στην επιτύμβια στήλη του.