Αλλάζουν οι ενδυματολογικοί κανόνες για τα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, καθώς πλέον θα πρέπει να εισέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων με συγκεκριμένη περιβολή.

Τα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ -σύμφωνα με το BBC- ψήφισαν ομόφωνα ότι πλέον θα εισέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων μόνο με επίσημο ένδυμα, απορρίπτοντας την πρόταση να επιτρέπεται μια πιο χαλαρή ενδυμασία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ είχε καταργήσει τον ανεπίσημο (αλλά και άγραφο) κανόνα που όριζε ότι γερουσιαστές μπορούν να φορούν σακάκι στην αίθουσα. Σε άλλα σημεία του κτιρίου η ενδυμασία ήταν πιο χαλαρή, όπως αναφέρει το BBC.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξόργισε αρκετά μέλη των Ρεπουμπλικανών καθώς είδαν την κίνηση ως έμμεσο τρόπο για να διευκολυνθεί ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν. Σημειώνεται ότι ο Φέτερμαν, μετά την περιπέτεια που είχε με την κατάθλιψη, εμφανιζόταν με φούτερ και σορτς και ψήφιζε από μια γωνιά της αίθουσας για να μην παραβιάζει τον άγραφο κανόνα.

Οι νέοι -διακομματικά ψηφισμένοι αυτή τη φορά- κανόνες, όπως αναφέρει το BBC, ορίζουν συγκεκριμένη περιβολή («business attire») για την παρουσία στην αίθουσα της Γερουσίας των ΗΠΑ. Όσοι προσέρχονται θα πρέπει δηλαδή να φορούν σακάκι, μακρύ παντελόνι και γραβάτα. Δεν ορίζεται τίποτα για τη ενδυμασία των γυναικών, όπως για το μήκος του μανικιού ή της λαιμόκοψης. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αναφορές για τα υποδήματα ή τα παπούτσια.

Κάθε αλλαγή στον κώδικα θα χρειάζεται των ψήφο των μελών της Γερουσίας.