Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η φωτογραφία που δημοσίευσαν ελβετικά ΜΜΕ, προκαλώντας «σεισμό» στους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους. Σε αυτήν απεικονίζεται ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, με τον Εμίρ Γιαμάν. Ο τελευταίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από την Αστυνομία της Ζυρίχης μαζί με άλλους τέσσερις ύποπτους για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο.

Συνελήφθη μεγάλη συμμορία: Σκόπευε να εξαπλώσει το δίκτυό της στα Κατεχόμενα

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε η δράση μεγάλης συμμορίας στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών με τζίρο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία μεταφέρονταν τακτικά στην Τουρκία. Τα μέλη της συμμορίας έκαναν συχνά διακοπές, ξόδευαν πολυτελώς και διασκέδαζαν πολύ. Ήταν δε αρκετά άνετοι ώστε να μοιράζονται τη συνάντησή τους με τον Τατάρ στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αποκάλυψη της ελβετικής εφημερίδας «Reflekt» έγινε η κορυφαία είδηση στην Ελβετία και συνακόλουθα από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με εξαίρεση τις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια που την απέκρυψαν.

Η επιχείρηση, όπως αναφέρουν, είχε ξεκινήσει το 2019 με έφοδο σε κέντρο όπου χρησιμοποιούνταν μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών και διαπιστώθηκε ότι το ξέπλυμα χρημάτων γινόταν μέσω του συστήματος πληρωμών που ονομάζεται «AntePAY». Η συμμορία σκόπευε να εξαπλώσει το δίκτυό της στα Κατεχόμενα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 28/9/2023