Πάνω στην 1η Λεωφόρο στο Μανχάνταν βρίσκεται το «Σπίτι της Τουρκίας», ο επιβλητικός ουρανοξύστης που φιλοξένησε την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Το «Σπίτι της Τουρκίας» είναι ένας επιβλητικός ουρανοξύστης 171 μέτρων 220.00 τ.μ. και 36 ορόφων στο Turtle Bay στο Μανχάταν. Οι Τούρκοι επέλεξαν να τον αναγείρουν στην θέση δυο παλιών κτιρίων και ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Πέρκινς Ίστμαν να του δώσει άρωμα Τουρκίας στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Η καμπύλη πρόσοψη παραπέμπει στην ημισέληνο στη σημαία της Τουρκίας, ενώ η κορυφή του ουρανοξύστη έχει σχήμα τουλίπας, του εθνικού λουλουδιού της γειτονικής μας χώρας.

Το «Σπίτι της Τουρκίας» χρησιμεύει ως έδρα πολλών τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Νέα Υόρκη, καθώς και ως κέντρο τουρκικής πολιτιστικής δραστηριότητας.

Εκεί, βρίσκεται η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Ο ουρανοξύστης διαθέτει αμφιθέατρο και ορόφους γραφείων για την αποστολή του ΟΗΕ καθώς και το προξενείο.  Οι εξωτερικές βεράντες βρίσκονται στον 5ο, 11ο και 16ο όροφο.

Το κτίριο διαθέτει επίσης αίθουσα προσευχής, αίθουσες συσκέψεων και εκθεσιακό χώρο.

Όμως ξεκινώντας από τον 20ο όροφο υπάρχουν διαμερίσματα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές.

Επίσης, διαθέτει γυμναστήριο, κοινόχρηστο χώρο βεράντας και πάρκινγκ για τους κατοίκους.

Τα εγκαίνια έγιναν μετά από παλινωδίες και μηνύσεις στην εταιρεία που είχε αρχικά αναλάβει την κατασκευή του τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το Τουρκικό προξενείο στο οποίο στεγάζεται στο Σπίτι της Τουρκίας έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις.